The Last King of Scotland

The Last King of Scotland

Un alt film premiat la decernarile trofeelor Oscar a fost Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland) care nu a castigat la categoria cel mai bun film sau cel mai bun regizor, ci la categoria cel mai bun actor in rol principal acordat lui Forest Whitaker.

Alti actori care au jucat in roluri principale au fost Gillian Anderson, David Oyelowo si James McAvoy.

Filmul, regizat de Kevin Macdonald, este o drama istorica a Ugandei in timpul cumplitei dictaturi a lui Idi Amin. In rolul dictatorului joaca castigatorul Oscarului Forest Whitaker, care incearca sa arate doua fete ale conducatorului, una carismatica dar psihopatica si cealalta a unui martor al schimbarii istoriei.

Povestea se bazeaza pe anventura, dar si lupta pentru supravietuire a doctorului scotian Nicholas Garrigan (James McAvoy) care vine in Ungaria cu scopul de a se distra, dar care ajunge datorita unor imprejurari si datorita dorintei de putere, doctor personal, confident, consultant si mana dreapta a dictatorului Idi Amin.

Este partas la cele mai tulburatoare evenimente, asasinate, rapiri, la care devine fara sa vrea complice. El incearca sa opreasca aceste evenimente criminale dar ajunge sa lupte pentru propria supravietuire.

Filmul se bazeaza pe romanul cu acelasi nume, de altfel premiat, a lui Gilles Fonden si este un thriller demn de urmarit, in care sunt descrise printre altele si pasiunile dictatorul Idi Amin, pentru masinile rapide, petrecerile fastuoase si femeile frumoase, lucruri care incep sa-l atraga si pe doctorul scotian si de care incearca sa scape.

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete