Dreamgirls

Dreamgirls

Premiat cu Oscar, muzicalul Dreamgirls, regizat de Bill Condon, cel care a scris scenariul pentru "Chicago", este inspirat din viata trupei de soul "The Supremes", din anii '60-'70 si din viata cantaretei Diana Ross.

In rolurile principale sunt distribuiti actorii Jamie Foxx (Curtis Taylor, managerul trupei "The Dreams"), Beyonce Knowles (cantareata Deena Jones din trupa "The Dreams"), Eddie Murphy (James Early) - castigator al Globului de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, in acest film si actrita Jennifer Houston (Effie White, cantareata tot in trupa "The Dreams"), castigatoare si ea a Globului de Aur, prentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar, al aceluiasi film, si pretendenti ai premiului Oscar.

Actiunea filmului este plasata in anii '60, in Detroit, la un concurs de muzica, unde trei tinere, aspirante a podiumurilor muzicale, Deena Jones (Beyonce Knowles), Effie White (Jennifer Houston) si Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) sunt vazute de impresarul Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx), care le uneste in trupa de soul "The Dreams".

Trupa isi incepe turneele alaturi de James Early (Eddie Murphy), cel care se ocupa de sunet, de melodiile de fundal de la concerte, insa in momentul cand acesta paseste cu stangul (opreste concertul si pune o alta melodie), trupa porneste pe cont propriu.

Muzicalul arata cum functioneaza industria de muzica si lupta afro-americanilor pentru a-si revendica drepturile si egalitatea si cum succesul, banii si faima duc la conflicte, neantelegeri si intr-un final la apogeul trupei.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete