Blood Diamond

Blood Diamond

Drama Diamantul sangeriu (Blood Diamond), regizata de Edward Zwick (Ultimul Samurai),  se petrece in Sierra Leone a anilor ’90, in timpul razboiului civil, avandu-i in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio – Danny Archer, un mercenar din Africa de Sud si Djimon Hounsou – Solomon Vandy, un pescar din tribul Mende, pe care destinul ii aduce impreuna, pentru a recupera o piatra pretioasa – diamantul roz, care le-ar putea schimba viata.

Solomon Vandy, care a fost fortat sa lucreze ca sclav in minele de diamante, fiind luat de langa familia sa, gaseste o fabuloasa piatra pretioasa (diamantul roz) pe care o ascunde, pentru a-si salva familia de la saracie si de la o viata de refugiati, iar pe fiul sau, destul de mic, din ghearele rebelilor, care l-au luat pentru ca aveau nevoie de soldati.

Danny Archer, care este inchis pentru trafic de diamante (trafic pe care il facea pentru achizitionarea de arme), afla ca Solomon a gasit si a ascuns diamantul miraculos, care i-ar putea schimba si lui viata, scapandu-l din acest teritoriu african, condus de rebeli.

Cu ajutorul unei ziariste americance, Maddy Brown (Jennifer Connelly), venita pentru a da in vileag coruptia producatorilor de diamant, cele doua personaje principale, Solomon si Archer, pornesc intr-o calatorie riscanta prin teritoriul rebelilor pentru a recupera diamantul.

Filmul, produs de Warner Bros. Pictures International se anunta a fi castigator al premiilor Oscar, obtinand nominalizari pentru: cel mai bun actor intr-un rol principal – Leonardo DiCaprio, cel mai bun actor intr-un rol secundar – Djimon Hounsou si cea mai buna imagine.Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Peste umplut cu nuci
  Peste umplut cu nuci

  Carnea de peste este tot mai frecventa in alimentatia noastra. Statisticile arata ca pe plan mondial

 • Exfolierea
  Exfolierea

  Pentru a avea o piele fina si sanatoasa apelati la un tratament foarte cunoscut, exfolierea, care

 • Cum scapam de riduri?
  Cum scapam de riduri?

  "Cum scapam de riduri?", este fara indoiala intrebarea care le framanta cel mai des pe femeile

 • Acvarii cu pesti
  Acvarii cu pesti

  Mai nou, in tendintele de anul acesta privind decoratiunile interioare, sunt incluse si acvarii cu pesti,

 • Cateva reguli de baza la servirea mesei
  Cateva reguli de baza la servirea mesei De multe ori se intampla sa fim pusi in situatii mai putin placute atunci cand servim
 • Afectiuni ale pielii la copii
  Afectiuni ale pielii la copii

  Multi copii  prezinta afectiuni ale pielii in anumite perioade, iar cauzele sunt foarte variate. De obicei