Ziua Mamei

Ziua Mamei

Ziua Mamei isi are originile din Grecia Antica, pe atunci se aduceau ofrande si se inchina in cinstea mamei zeilor, Rhea.

In Roma se sarbatorea mama zeilor, Cybele si se mai cunostea si sub numele de Hilaria.

In Anglia, incepand cu anul 1600, se sarbatorea Ziua Mamei in a patra sambata dupa Pasti, cunoscuta ca fiind "Sambata Mamelor" si, ca si acum, mamele sarbatoreau alaturi de cei dragi si pregateau o prajitura speciala pentru aceasta zi.

Dupa acesta data, dupa ce crestinismul s-a raspandit foarte mult, pe tot globul, a inceput sa fie venerata Maria, mama lui Isus Hristos, simbol al puritatii, al spiritualitatii, care ne apara de rau, necazuri si boli.

Incepand cu crestinismul, Ziua Mamei a inceput sa fie sarbatorita in multe tari de pe glob, unele in zile diferite, altele in aceeasi zi cu Statele Unite, precum Italia, Belgia, Danemarca, Finlanda, Australia si Turcia.

Simbolul acestei zile, vine de la neglijenta si nepasarea copiilor, care uita ca au o mama si de aceea, in acesta zi mirifica se acorda sansa de a impartasi dragostea mult meritata mamei care iti da nastere, te creste si educa si este ziua in care creste respectul pentru ea si uneste familia.

De Ziua Mamei, mamele sunt rasfatate cu flori, cadouri, felicitari, mesaje de dragoste si bineanteles multa iubire.

La multi ani tuturor mamelor si multa fericire !

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete