Ziua Mamei isi are originile din Grecia Antica, pe atunci se aduceau ofrande si se inchina in cinstea mamei zeilor, Rhea.
In Roma se sarbatorea mama zeilor, Cybele si se mai cunostea si sub numele de Hilaria.
In Anglia, incepand cu anul 1600, se sarbatorea Ziua Mamei in a patra sambata dupa Pasti, cunoscuta ca fiind "Sambata Mamelor" si, ca si acum, mamele sarbatoreau alaturi de cei dragi si pregateau o prajitura speciala pentru aceasta zi.
Dupa acesta data, dupa ce crestinismul s-a raspandit foarte mult, pe tot globul, a inceput sa fie venerata Maria, mama lui Isus Hristos, simbol al puritatii, al spiritualitatii, care ne apara de rau, necazuri si boli.
Incepand cu crestinismul, Ziua Mamei a inceput sa fie sarbatorita in multe tari de pe glob, unele in zile diferite, altele in aceeasi zi cu Statele Unite, precum Italia, Belgia, Danemarca, Finlanda, Australia si Turcia.
Simbolul acestei zile, vine de la neglijenta si nepasarea copiilor, care uita ca au o mama si de aceea, in acesta zi mirifica se acorda sansa de a impartasi dragostea mult meritata mamei care iti da nastere, te creste si educa si este ziua in care creste respectul pentru ea si uneste familia.
De Ziua Mamei, mamele sunt rasfatate cu flori, cadouri, felicitari, mesaje de dragoste si bineanteles multa iubire.
La multi ani tuturor mamelor si multa fericire !
Femeile gravide cred ca pe toata perioada celor 9 luni de sarcina nu trebuie sa mai
Asa cum poate am mai spus, dietele minune, care ne fac sa pirdem multe kilograme intr-un
Celulita este o afectiune care se manifesta la nivelul epidermei. Cauzele aparitiei celulitei sunt extrem de