Workshop de dezvoltare personala: Drumul catre tine insuti

Workshop de dezvoltare personala: Drumul catre tine insuti Data: Sambata 14 aprilie 2007, orele 11-16

Temele abordate:

Unde te afli?

Evaluarea dezvoltarii in fiecare domeniu al vietii

Ce forte ne guverneaza viata?

Nevoile din spatele actiunilor noastre

Ce este important pentru tine?

Constientizarea setului personal de valori

Unde iti doresti sa ajungi?

Asumarea responsabilitatii asupra propriei vieti

Evaluarea dezvoltarii in fiecare domeniu al vietii

Intreaga noastra viata se desfasoare intre a evita durerea si a cauta placerea, intre a ramane asa cum suntem si a creste. In efortul nostru de a ne dezvolta ne lovim de tot felul de bariere.

Una dintre ele este tendinta noastra de a face ceea ce am mai facut, de a reactiona similar in situatii aparent asemanatoare, de a interactiona cu ceilalti intr-un mod familiar noua, chiar daca personajele si contexul s-au schimbat intre timp, astfel incat vechea noastra modalitate de raspuns devine neadecvata.

O alta este neputinta de a accepta pierderile, de a renunta la iluziile pe care le-am construit.

Sunteti invitati sa participati la un proces de constientizare a etapei in care va aflati in fiecare dintre planurile vietii (relatia de cuplu, familia, prietenii, cariera, banii, sanatatea, planul spiritual), sa aflati la ce sa va asteptati in viitorul apropiat si sa luati cele mai eficiente decizii.

Nevoile din spatele actiunilor noastre

In spatele oricarei actiuni pe care o intreprindem sta incercarea de a ne satisface anumite nevoi. Iata doar cateva aspecte importante legate de acest subiect:

-Paradoxal, o parte dintre aceste nevoi se afla in relatii de contradictie una fata de alta.

-Nu este suficient sa actionam astfel incat sa satisfacem 3, 4 sau chiar 5 din nevoile noastre de baza. Pana cand nu vor fi satisfacute toate cele 6 nevoi de baza, sentimentul de neimplinire va presista.

-Nevoile pot fi satisfacute atat pe cai pozitive, cat si pe cai negative.

-Atunci cand incercam sa schimbam un comportament de care nu suntem multumiti trebuie sa luam in considerare faptul ca el satisface – chiar daca intr-un mod nepotrivit –cel putin una dintre nevoile tale de baza, de accea avem nevoie sa gasim cai noi, pozitive de a o satisface.

-Cea mai buna cale de a ne satisface nevoile cu ajutorul celor din jurul nostru este sa le oferim acestora posibilitatea de a-si implini cu ajutorul nostru propriile nevoi.

Puteti explora felul in care va satisfaceti nevoile in viata personala si profesionala si sa intelegeti cum influenteaza ele alegerile pe care le faceti.

Constientizarea setului personal de valori

Fiecare individ are un sistem propriu de valori. Aceste valori ne dau energie si pasiune, actionand ca o forta care ne sustine pentru a infaptui ceea ce ne dorim cu adevarat. Ele ne fac sa ne simtim fericiti sau tristi, ne dau speranta sau ne aduc in pragul disperarii in functie de felul in care traim: fie in acord, fie in dezacord cu ele.

Uneori intalnim oameni cu sisteme de valori care sunt in masura semnificativa asemanatoare cu ale noastre - in acest fel se explica relatiile interumane armonioase.

Insa atunci cand suntem expusi unui sistem de valori contradictorii cu cele proprii, sau unor practici neconforme cu valorile noastre, apare de discomfortul psihic, si vom incerca sa actionam in directia reinstaurarii echilibrului psihic.

Sunteti invitati sa va (re)descoperiti sistemul propriu de valori si sa invatati cum puteti afla cu ajutorul catvorva intrebati simple care sunt lucrurile pe care le valorizeaza cei cu care interactionati.

Asumarea responsabilitatii asupra propriei vieti

Am fost educati inca de cand eram copiii astfel incat atunci cand ne simtim nefericiti, furiosi, respinsi sau in oricare alt mod neplacut pentru noi sa cautam unul sau mai multi vinovati in oamenii din jurul nostru, in situatiile in care suntem implicati sau intr-o soarta care “se dovedeste” a fi cruda fata de noi.

In realitate insa, avem in fiecare clipa posibilitatea de a schimba in mod semnificativ probabilitatea de desfasurare a evenimentelor exersand principiul fundamental al naturii umane: capacitatea de a alege.

Sunteti invitati sa descoperiti cum puteti relua controlul asupra propriei vieti prin asumarea responsabilitaii asupra ei.

Trainer: Corina Marin

Data: Sambata 14 aprilie 2007, orele 11-16

Numar de participanti: 15

Taxa de participare: 50 Ron

Inscrieri: damaideparte@damaideparte.ro

Mai multe detalii: http://www.DaMaiDeparte.ro

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete