Sanatate fizica si emotionala cu EFT

Sanatate fizica si emotionala cu EFT FT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice:
· panica / anxietate
· frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)
· depresie
· furie
· dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)· ADHD
· traume, abuzuri (fizice sau emotionale)
· sindrom de oboseala cronica, stres
· insomnie
· probleme de vedere
· slabire
· dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)
· alergii, lupus, psoriazis
· tensiune, diabet, astm
· disfunctii sexuale, probleme urinare etc.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.

Desi metoda a fost creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore), este foarte usor de invatat si aplicat de catre orice intr-un timp foarte scurt.  Atunci cand a fost aplicata s-a observat ca are ca efect imbunatatirea starii fizice.

Ca tehnica de realizare, consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si deoarece durerile fizice si bolile sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor”.

Nu este nevoie de pregatire in medicina, psihologie sau alte terapii pentru a invata aceasta metoda.

Workshopul cuprinde: o parte de teorie, o parte de demonstratie si o parte de practica.

EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).

In cazul specialistilor, rata de succes este de aproximativ 90-95%. Insa ceea ce face metoda foarte valoroasa este faptul ca imbunatatiri semnificative ale problemelor emotionale, durerilor si bolilor fizice au fost observate in proportie de aproximativ 50% si in cazul nespecialistilor.

Desi in cazurile grave se recomanda interventia unui specilist, oricine poate incerca fara nici un risc aceasta metoda. Este nevoie de dorinta de a invata, putina atentie si un oarecare timp pentru a o aplica… insa rezultatele pot fi spectaculoase.

Precizari legate de workshop:
· Gary Craig nu are pregatire in medicina sau psihoterapie, ca urmare acest curs este unul de dezvoltare personala si nu unul de medicina sau psihoterapie
· Fiecare participant este responsabil pentru propriul sau confort emotional si fizic atunci cand foloseste EFT. Daca veti preda sau aplica aceasta metoda altora o faceti pe propria dvs. raspundere.
· Acest workshop prezinta experienta si viziunea personala a trainerului Corina Marin (recunoscuta de Gary Craig ca EFT-CERT 1)asupra acestei metode, si nu poate inlocui cele peste 140 de ore de inregistrari ale seminariilor pe care le ofera Gary Craig. Acestea pot fi gasite (unele gratuit, altele contra cost) pe site-ul www.emofree.com
Data, locul si investitia:
Data: 28 aprilie 2012, orele 9-18
Investitia: 150 RON
Locatia: Centrul Safe Place, Piata Victoriei

Cine este trainerul?
Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, EFT Level 1 Certified Practitoner, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum te poti inscrie?
Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro care sa contina: numele si numarul de telefon (si datele companiei daca este cazul).
Telefon: 0723 692 712

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Solutii impotriva raului de transport
  Solutii impotriva raului de transport

  Raul de transport este o afectiune de care sufera foarte multe persoane . Nu este un lucru foarte grav,

 • Masajul anticelulitic
  Masajul anticelulitic

  Masajul anticelulitic ajuta foarte mult la eliminarea aspectului neplacut de coaja de portocala. Celulita este inestetica

 • Solutii naturiste impotriva insomniei
  Solutii naturiste impotriva insomniei In ultimii ani insomnia a cunoscut o raspandire foarte mare in randul populatiei de toate varstele.
 • Discopatie cervicala
  Discopatie cervicala

  Datorita vremii de afara care este oscilanta precum si a temperaturii, care urca sau scade, dar si statul in

 • Ingrijirea picioarelor
  Ingrijirea picioarelor

  Picioarele sunt parti ale corpului destul de delicate care necesita o atentie speciala si necesita tratament

 • Gelozia in cuplu
  Gelozia in cuplu Se spune ca un strop de gelozie nu strica niciodata, insa atunci cand gelozia devine bolnavicioasa


Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete