Martisoare, martisoare

Martisoare, martisoare Martisorul bate la usa insa iarna nu vrea sa plece si gata. Vrea sa ne arate ca frigul si zapada pot sa mai poposeasca ceva timp si ca primavara e totusi departe. Ii fac in ciuda vanzatorii ambulanti care si-au intins mesele pline de martisoare si care ne imbie sa le cumparam marfa. Parca a trecut foarte putin timp de la 1 martie de anul trecut...Cel putin eu asta am simtit cand i-am vazut saptamana trecuta indurand frigul, zapada si vantul puternic, care mai degraba anuntau gerul bobotezei si mai putin gingasul martisor. Dar uite ca peste cateva zile gata...vine primavara, vine martisorul si speram si zilele calde si frumoase.

Din curiozitate sau pentru ca vrem sa respectam tradiatia, ne oprim pentru o clipa acolo unde vedem aglomeratia de martisoare...Unele sunt de-a dreptul frumoase...sunt simple si respecta vechiul obicei: un cosar, o potcoava, un trifoi cu patru foi, un ghiocel, o gargarita, un fluturas, o floare toate legate cu snurul alb-rosu sunt martisoarele care-mi plac cel mai mult si care ma duc cu gandul la copilarie. Cat de tare imi placea sa ofer si sa primesc martisoare! Cu timpul s-a mai dus din farmecul acestei zile...sa fie  de vina ritmul in care traiesc acum.. cel mai probabil ca da..agitatia asta de zi cu zi ne indeparteaza incet de lucrurile simple care odata, acum ceva ani ne faceau o bucurie imensa. Dar totusi si acum, oricat de grabita as fi ma opresc si le admir.

Chiar daca nu mai port martisorul pana la jumatatea lunii martie de ziua lui, pe 1 martie imi pun in piept toate martisoarele primite. E ceea ce va indem si pe voi sa faceti.

Asa ca duminica de 1 martie iesiti la cumparat martisoare! Luati pentru toate sufletele dragi voua! Chiar daca noi fetele ar trebui sa primim de la domni martisoare, nu vad nimic rau in a ne oferi si noi, una alteia o mica particica din primavara, legata frumos cu snurulet.

Bucurati-va ca vine primavara.....la multi ani de martisor!
Comentarii

  • 1 0
    dana
    Bun[ tuturor.eu sunt din Moldova,Suceava mai precis,la noi se obişnuieşte ca de 1 Martie fetele s[ăofere un mărţişor iar aceştia,în semn de apreciere le fac fetelor cîte un cadou sau o floare de ziua mamei de 8 martie,păcat că noi sintetizăm din ce în ce mai mult semnificaţia zilei de 1 şi 8 martie şi în loc să ne bucurăm de vestirea anotimpului ce dă viaţă naturii şi nouă,parcă,facem din sărbătoare un scop comercial.o primăvară fericită tuturor şi la mulţi ani tuturor mamelor din lume.şi tuturor femeilor pînă la urmă.într-un fel sau altul ,toate suntem mame,.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete