Martisoare

Martisoare De pe 1 Martie pana pe 8 Martie se ofera martisoare. Aceasta perioada se mai numeste si "zilele babei", fiindca pe 1 Martie a murit legendara Baba Dochia si pe 8 a renascut. Dupa acesta perioada, adica incepand cu 9 martie, incep mosii de primavara si tot atunci se fac si traditionalii macinici.

Revenind la martisoare, acestea se ofera tinerelor si doamnelor si sunt insotite de florile primaverii, ghiocei, branduse, zambile, dar se pot oferi si orhidee, lalele sau irisi.

Ca tip de martisoare puteti oferi unele traditionale, potcoave, trifoi, cosari, buburuze, floricele sau puteti oferi papusele, care sunt cele mai cautate anul acesta, martisoare tip breloc, sau tip brose, crosetate sau din argint.

Puteti oferi martisoare pictate, din margele si flori, din materiale textile sau din ceramica, cu diverse forme: ingerasi, palarii, fluturasi, floricele sau diverse animalute sau felicitari din flori naturale.

Este cel mai bine sa oferiti traditionalele martisoare, precedate de snurul rosu cu alb, decat sa oferiti cadouri sofisticate, deoarece este o sarbatoare traditionala specific romaneasca si macar de Martisor sa respectam traditia, daca de Dragobete nu am facut-o.

In acesta perioada s-au deaschis portile Muzeului Taranului Roman (Muzeul Satului), de unde puteti achizitiona cele mai frumoase si originale martisoare lucrate manual, asa ca nu pierdeti ocazia.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete