Varna

Varna

Varna este una dintre destinatiile pentru cei carora le plac calatoriile si locurile noi. Este un oras situat in estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Marii Negre si este un important port maritim si statiune balneara.

Varna este cunoscuta pentru soarele puternic si nisipul fin, pentru cunoscutele muzee - unul dintre cele mai cunoscute este Muzeul Arheologic din Varna si Muzeul Istoriei Naturale, gradini botanice - Ecopark Varna si zoologice, pentru aquarium - deschis in 1912, delfinariu - deschis in 1984, vestigii romane si numeroase alte monumente istorice, pentru padurea de stanca, Manastirea Alajda, galerii, precum si manastiri.

Se mai numeste si capitala maritima, a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oras de coastă bulgar, fiind pentru mult timp baza Marinei Bulgare si in prezent, aici se afla un Muzeu Naval, cu o nava-muzeu.

Daca alegi sa vizitezi Parcul Marinei, vei constata, sau  ti se va explica ca acest parc este conceput dupa modelul gradinilor palatului Schonbrunn din Viena sau poti alege sa mergi la opera sau filarmonica si sigur vei ramane cu amintiri placute.

Un loc faimos in Varna este barul Trita Lava unde vei putea incerca 60 de sortimente de bere si cofetaria Cafe Viena, unde vei putea gusta din cele 25 de tipuri de prajituri.

In Balcic, cel mai admirat punct turistic este palatul construit de Regina Maria sau poti vizita Neseber, un oras foarte vechi, fondat de catre greci in 510 i. Hr., care este asezata pe o peninsula legata de tarm printr-o fasie ingusta de pamant.

Varna mai este cunoscuta si pentru faptul ca a fost gazda in 1969 a Campionatului Mondial de Gimnastica Ritmica.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete