Tenis

Tenis

Vara se apropie si este prilejul sa iesiti la un tenis cu prietenii, nu numai pentru a slabi cateva kilograme, dar si pentru a va mentine in forma si pentru a va relaxa. Chiar daca nu stiti sa jucati tenis, incumetati-va, deoarece puteti apela la un instructur de tenis, sau chiar la un prieten care se descurca cu racheta.

Echipamentul de tenis este foarte important, fara el nu ati putea incepe efectiv sa jucati. In general acest echipament este destul de costisitor, dar trebuie sa-l achizitionati. Alegeti o racheta usoara, nu neaparat de firma,  cu o circumferinta mare a cadranului, pentru a reusi sa loviti mingiile. Racordati-o bine si nu uitati sa aveti cu dumneavostra un grip de rezerva, in cazul in care manerul rachetei va avea nevoie de un nou invelis.

Setul de mingi trebuie sa fie din gama celor pentru antrenament, adica verzi sau galbene si este recomandat sa aveti cel putin trei mingi la dumneavoastra pentru a nu alerga apoi dupa ele.

Daca insa aveti cateva cunostiinte in materie de tenis, puteti inchiria cu prietenii un teren de tenis si puteti chiar juca la dublu, adica in 4. Insa daca, nu stiti deloc tenis, dupa cum v-am mai precizat, orice club de tenis au si instructori care va vor ajuta sa invatati cum se tine o racheta de tenis si executarea loviturilor de baza.

 Trebuie sa stiti ca mingiile au o dimensiune prestabilita, dar difera la greutate, culoare, dar si la saritura, si pe langa clasicele mingi galbene sau verzi sunt si mingiile rosii. Fileul, care este esential in amenajarea unui teren de tenis, este confectionat din nylon sau din sfoara impletita, cu ochiuri mici.

 Terenul, in Romania, este in majoritatea cazurilor din zgura, care constituie un avantaj pentru incepatori, deoarece aceasta suprafata este lenta si viteza mingei este incetinita. Insa mai exista si terenurile pe iarba, foarte des intalnite in Anglia, pe care mingea sare foarte repede si foarte sus si terenurile pe ciment, intalnite in America, suprafata de joc fiind foarte dura, dar pe care mingea se deplaseaza cu o viteza foarte mare.

Prin urmare trebuie doar sa va hotarati sa jucati tenis, sa va achizitionati echipamentul si sa va luati cativa prieteni si nu veti regreta, va asigur.

 

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin