Semnificaţia viselor

Semnificaţia viselor Seminificaţia viselor (sau interpretarea viselor) este procesul prin care dăm un anumit sens unui vis. În multe culturi din antichitate, printre care Egiptul şi Grecia, visul era considerat o formă de comunicare supranaturală sau o intervenţie divină, al cărei mesaj putea fi descifrat de cei cu anumite puteri.

Grecii antici au construit temple pe care le numeau Asclepieions în care erau trimişi oamenii bolnavi pentru a se vindeca. Ei credeau că însănătoşirea se va face prin intervenţie divină în timpul viselor pe care bolnavii le aveau în aceste temple. Visele erau considerate şi profeţii sau semne. În Egiptul antic, preoţii erau cei care dezvăluiau semnificaţia viselor. Visele si interpretarea viselor au avut o importanţă considerabilă în majoritatea culturilor.

La sfârşitul secolului 19, interpretarea viselor a fost inclusă într-un domeniu mai larg: psihanaliza. Conţinutul visului este analizat pentru a dezvălui părţile sale latente. Una dintre lucrările cele mai cunoscute în acest domeniu este The Interpretation of Dreams(Interpretarea viselor) a lui Sigmund Freud.

În 1953, Calvin S. Hall a dezvoltat o teorie în care visul era considerat un proces cognitiv. Hall argumentează că visul este un gând sau o secvenţă de gânduri care au loc în timpul somnului şi că imaginile din timpul viselor sunt reprezentări vizuale ale concepţiilor proprii.

De exemplu, dacă visezi că eşti atacat de un prieten, ar putea însemna frica ta de prietenie.

Alte exemple implică metafore specifice unei anumite culturi: de exemplu, o pisică simbolizează un apel la folosirea intuiţiei. Pentru un vorbitor de limba engleză sensul acestei interpretări vine de la "more than one way to skin a cat", dar pentru un vorbitor de limba română această interpretare nu are nici o logică. Acesta este motivul pentru care nu vom da aici nicio listă sau dicţionar de interpretare a viselor. Doar un sfat: te poţi distra copios încercând să foloseşti un astfel de dicţionar de interpretare a viselor dar gândiţi-vă bine înainte de a lua decizii bazate pe astfel de interpretări.

Privit dintr-o altă perspectivă (cea creştină) iată un citat al Sf. Ignatie Brianceaninov: "Demonii se folosesc de vise pentru a tulbura şi vătăma sufletele omeneşti; chiar şi monahii neîncercaţi, luând aminte la vise, îşi aduc vătămare şi din aceasta pricină trebuie neapărat să arătam aici ce însemnătate au visele în ceea ce priveşte omul a carui fire nu este încă înnoită prin Duhul Sfânt".
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete