Praga

Praga

Daca vreti sa vedeti un oras imperial, cu numeroase castele si monumente care dau nastere unui sarm deosebit, atunci nu ezitati sa vizitati Praga, capitala Cehiei, aflata in bazinul raului Vltava.

Fiind o capitala renumita si avand un prestigiu, nu veti ramane decat placut impresionati de stilurile arhitecturale ale cladirilor: gotic, cubist, renascentist si art nouveau, lasand loc unui adevarat traseu de parcurs.

Unele dintre cele mai atractive puncte turistice le repezinta: Castelul Praga - in interiorul caruia veti avea placerea sa admirati Statuia Sfantului Gheorghe omorand balaurul, Podul Karulov - cel mai faimos pod medieval din piatra din Praga, piata orasului vechi cu faimosul ceas astronomic, Teatrul national, strada Paris, Catedrala Vitus, cartierul evreiesc, dar si casa lui Kafka.

Un alt punct turistic care nu ar trebui sa lipseasca de pe harta dumneavostra din interiorul capitalei Cehe este Piata Karlovo si o cladire destul de recenta cu o arhitectura impresionanta despre care se spune ca "ii reprezinta pe Ginger Rogers si Fred Astair valsand" - The dancing lady.

Ca si celelalte capitale europene care se respecta, Praga detine statii de metrou fabuloase cu pereti din metal in valuri si buline din otel vopsite in culori vii, dar si peisaje mirifice, padurea care acopera o treime din tara si in care se intalnesc diferite specii de ursi si vulpi.

Mai puteti vizita una dintre cele 400 de pesteri aflate in Moravia, dar si gradina zoologica, care este a doua ca marime din Europa, de 10 kmp.

Daca v-ati hotarat pentru aceasta destinatie, sa stiti ca nu veti regreta avand in vedere ca este cel mai vizitat oras din Europa Centrala, dar si unul dintre cele mai vizitate din toata Europa.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Ceaiul de maces, un excelent diuretic
  Ceaiul de maces, un excelent diuretic

  Efectele benefice ale macesului sunt cunoscute inca din antichitate. Macesul mai este denumit in unele regiuni

 • E-banking
  E-banking E-banking reprezinta transferul electronic de bani, indiferent de locul in care va aflati: la serviciu, acasa
 • Osteoporoza, boala oaselor demineralizate
  Osteoporoza, boala oaselor demineralizate Osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Osteoporoza, boala
 • Incalzitor biberoane
  Incalzitor biberoane

  Cel mai recomandat incalzitor pentru biberoane este cel dotat cu termostat electric, care va ajuta

 • Thalia
  Thalia

  Ariadna Thalía Sodi Miranda, cunoscuta sub numele de scena Thalía, s-a nascut pe data de 26

 • Un par ingrijit, un par frumos
  Un par ingrijit, un par frumos

  Ingrijirea parului trebuie facuta in fiecare sezon, dar mai ales primavara dupa ce frigul din timpulLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete