Mostar

Mostar

Capitala informala a Herzegovinei, orasul Mostar, este simbolizata de podul Stari Most care a fost ridicat in 1566 la ordinul sultanului Suleiman si in 2004 a fost reconstruit ca un simbol al pacii si unitatii.

Inima orasului reprezinta zona din jurul podului, de o parte si de alta a raului Neretva, existand terase si cafenele  pe strazile pietruite, in cladirile vechi, care inca mai pastreaza urmele gloantelor.

In apropierea podului se afla vechiul bazar turcesc, ce functioneaza inca din sec. XVIII. Acest loc este plin de incarcatura spirituala si religioasa, unde estul se intalneste cu vestul si unde religia islama se intalneste cu crestinismul. Chiar daca mai sunt cladiri vechi, Bosnia a inceput refacerea infrastrucutrilor si a turismului.

 Daca vreti sa vizitati acest oras, puteti sa va opriti sa vizitati si lacasele de cult, care sunt destul de numeroase in Mostar, ca de exemplu moscheea Koski Mehmed construita in anul 1617 sau Biserica Franciscana infiintata tot in 1617.

Orasul Mostar este inconjurat de dealuri, numai bune pentru o excursie in natura, strabatute de rauri, pe care se fac rafting.

O alta atractie a zonei o reprezinta cascada Kravice, numita si mica Niagara, si care are doar 120 m in latime si izvoarele termale.

In apropiere de Mostar, se afla localitatea Medjugore, care este renumita pentru aparitia Fecioarei Maria din anul 1981 si care acum reprezinta unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru crestinii din intreaga lume.

Daca v-ati hotarat sa alegeti Bosnia-Hertegovina, nu veti regreta si trebuie sa nu aveti indoieli cu aceasta destinatie, deoarece razboiul aici a incetat acum multi ani, iar turismul este in floare.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete