Mostar

Mostar

Capitala informala a Herzegovinei, orasul Mostar, este simbolizata de podul Stari Most care a fost ridicat in 1566 la ordinul sultanului Suleiman si in 2004 a fost reconstruit ca un simbol al pacii si unitatii.

Inima orasului reprezinta zona din jurul podului, de o parte si de alta a raului Neretva, existand terase si cafenele  pe strazile pietruite, in cladirile vechi, care inca mai pastreaza urmele gloantelor.

In apropierea podului se afla vechiul bazar turcesc, ce functioneaza inca din sec. XVIII. Acest loc este plin de incarcatura spirituala si religioasa, unde estul se intalneste cu vestul si unde religia islama se intalneste cu crestinismul. Chiar daca mai sunt cladiri vechi, Bosnia a inceput refacerea infrastrucutrilor si a turismului.

 Daca vreti sa vizitati acest oras, puteti sa va opriti sa vizitati si lacasele de cult, care sunt destul de numeroase in Mostar, ca de exemplu moscheea Koski Mehmed construita in anul 1617 sau Biserica Franciscana infiintata tot in 1617.

Orasul Mostar este inconjurat de dealuri, numai bune pentru o excursie in natura, strabatute de rauri, pe care se fac rafting.

O alta atractie a zonei o reprezinta cascada Kravice, numita si mica Niagara, si care are doar 120 m in latime si izvoarele termale.

In apropiere de Mostar, se afla localitatea Medjugore, care este renumita pentru aparitia Fecioarei Maria din anul 1981 si care acum reprezinta unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru crestinii din intreaga lume.

Daca v-ati hotarat sa alegeti Bosnia-Hertegovina, nu veti regreta si trebuie sa nu aveti indoieli cu aceasta destinatie, deoarece razboiul aici a incetat acum multi ani, iar turismul este in floare.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Alimentatia sanatoasa
  Alimentatia sanatoasa

  Traim intr-un secol al vitezei unde fiecare clipa conteaza si suntem tot timpul antrenate in diverse

 • Sfaturi pentru zugravit
  Sfaturi pentru zugravit

  In randurile care urmeaza va voi da cateva sfaturi pentru zugravit, indiferent in ce stare sunt

 • Dieta de vara
  Dieta de vara

  Slabeste sanatos cu o dieta de vara, numai buna pentru zilele toride. Dieta exclude carnea, precum

 • Supa de ciuperci pentru slabit
  Supa de ciuperci pentru slabit

  Daca vreti sa slabiti si sa va mentineti o silueta de invidiat va propun supa de

 • Ultimele flori de toamna
  Ultimele flori de toamna Sfarsitul de toamna ne incanta ochiul prin multitudinea de culori care ne inconjoara la tot pasul.
 • Smokey eyes
  Smokey eyes

  Machiajul smokey eyes este cel mai des folosit de catre vedete si nu numai, pentru a-si pune