Mostar

Mostar

Capitala informala a Herzegovinei, orasul Mostar, este simbolizata de podul Stari Most care a fost ridicat in 1566 la ordinul sultanului Suleiman si in 2004 a fost reconstruit ca un simbol al pacii si unitatii.

Inima orasului reprezinta zona din jurul podului, de o parte si de alta a raului Neretva, existand terase si cafenele  pe strazile pietruite, in cladirile vechi, care inca mai pastreaza urmele gloantelor.

In apropierea podului se afla vechiul bazar turcesc, ce functioneaza inca din sec. XVIII. Acest loc este plin de incarcatura spirituala si religioasa, unde estul se intalneste cu vestul si unde religia islama se intalneste cu crestinismul. Chiar daca mai sunt cladiri vechi, Bosnia a inceput refacerea infrastrucutrilor si a turismului.

 Daca vreti sa vizitati acest oras, puteti sa va opriti sa vizitati si lacasele de cult, care sunt destul de numeroase in Mostar, ca de exemplu moscheea Koski Mehmed construita in anul 1617 sau Biserica Franciscana infiintata tot in 1617.

Orasul Mostar este inconjurat de dealuri, numai bune pentru o excursie in natura, strabatute de rauri, pe care se fac rafting.

O alta atractie a zonei o reprezinta cascada Kravice, numita si mica Niagara, si care are doar 120 m in latime si izvoarele termale.

In apropiere de Mostar, se afla localitatea Medjugore, care este renumita pentru aparitia Fecioarei Maria din anul 1981 si care acum reprezinta unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru crestinii din intreaga lume.

Daca v-ati hotarat sa alegeti Bosnia-Hertegovina, nu veti regreta si trebuie sa nu aveti indoieli cu aceasta destinatie, deoarece razboiul aici a incetat acum multi ani, iar turismul este in floare.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Prajitura de post cu nuca
  Prajitura de post cu nuca

  Chiar daca este post, tot aveti pofta de ceva bun si cum majoritatea dulciurilor din comert

 • Tae-bo pentru picioare
  Tae-bo pentru picioare Continuam exercitiile de tae-bo cu Tae-bo pentru picioare care va vor ajuta sa aveti niste picioare
 • Chirurgie estetica
  Chirurgie estetica

  Chirurgia estetica este o procedura din ce in ce mai utilizata de doamne, domnisoare dar si

 • Cum tratam durea de cap
  Cum tratam durea de cap Durerea de cap sau cefaleea, este o afectiune des intalnita in special la femei, iar atunci
 • Exfolierea
  Exfolierea

  Pentru a avea o piele fina si sanatoasa apelati la un tratament foarte cunoscut, exfolierea, care

 • Guzmania
  Guzmania

  Guzmania este o planta care face parte din familia Bromeliacee. Nu este deloc o planta fragila,