Budapesta

Budapesta

Calatoriile ocupa un loc important printre pasiunile tinerilor, dar si a persoanelor care doresc sa vada ceva nou. Insa daca nu detii foarte multi bani, iti recomand sa vizitezi Budapesta.

Unirea oraselor Buda si Pesta din anul 1873, aflate pe maluri diferite ale Dunarii, au dus la aparitia capitalei Ungariei, Budapesta, care este impartita in 10 sectoare. Pe atunci cele doua orase erau unite printr-un singur pod cu lanturi, Lanchid, care la ora actuala reprezinta simbolul capitalei. Insa in ziua de astazi te poti plimba in Budapesta, nu pe unul ci pe noua  poduri, renumite pentru arhitectura si atractia lor asupra turistilor.

Alte zone foarte frumoase si foarte atractive, care fac parte din patrimoniul mondial, le reprezinta Biserica Matias - Matei Corvin, panorama si Palatul din Buda, Opera, Academia de Muzica si Muzeul National.

Un alt punct care nu trebuie omis este zona verde si rezervatia naturala din Buda, care se intinde pe o zona deluroasa si sub acesta s-au format pesteri legate intre ele, care aduc mii de vizitatori, mai ales pentru stalactitele in forma boabelor de struguri.

In Budapesta, mai poti vizita cele 80 de izvoare si fantani termale, renumite in intraga lume, care au fost transformate in bai cu bule si stranduri, unde vin oameni de toate varstele, Parlamentul Ungariei, Piata Eroilor, Basilica Sfantul Stefan si Stauia Libertatii a Ungariei.

Daca vrei sa te plimbi prin oras sau vrei sa mananci, capitala iti pune la dispozitie foarte multe cafenele, restaurante si pub-uri, unde se serveste mancare traditionala ungureasca si vinuri de soi.

In fiecare an au loc aici foarte multe evenimente culturale si festivaluri care aduna nume celebre si de peste ocean si unde ai oportunitatea sa cunosti oameni noi cu diverse culturi si traditii.

Prin urmare, dca vrei sa pleci din tara, sa vizitezi imprejurimile, dar nu dispui de foarte multi bani, iti recomand Budapesta, capitala Ungariei, vecina noastra de la N-V.

Comentarii

 • 1 0
  Bardas Mariana
  este cel mai frumos oras de pe dunare

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Coafuri cu reflexe minerale
  Coafuri cu reflexe minerale

  Naturaletea si subtilitatea revin in acest sezon pe podiumurile de prezentare, dupa mai multe sezoane in

 • Rochite de vara
  Rochite de vara

  Cele mai indraznete rochite de vara sunt cele in culori vii, din materiale vaporose, care au

 • Golden Sands (Nisipurile de Aur)
  Golden Sands (Nisipurile de Aur)

  Golden Sands (Nisipurile de Aur) este o statiune aflata pe coasta bulgareasca de nord a Marii

 • Cum sa scapi repede de celulita
  Cum sa scapi repede de celulita Suple sau cu forme bine definite, toate femeile sunt supuse riscului de a avea celulita. Din
 • Peste umplut cu nuci
  Peste umplut cu nuci

  Carnea de peste este tot mai frecventa in alimentatia noastra. Statisticile arata ca pe plan mondial

 • Bulimia
  Bulimia

  Bulimia, ca si anorexia, reprezinta o tulburare de alimentatie, dar care afecteaza si psihicul, nu numai