Albena

Albena

Albena este una dintre statiunile cele mai populare de pe malul Marii Negre aflata in partea de nord-est a Bulgariei, situata la 30 km de Varna si la 12 km de Balchik. Este foarte cunoscuta pentru stilul arhitectural unic, iar hotelurile sunt amplasate pe malul marii pentru a furniza acces la plaja si bineanteles la mare.

Este localizata aproape de alte centre turistice, comerciale si culturale si in acelasi timp ramane una dintre locatiile in care natura inconjuratoare este bine rezervata. Este un oras mic care in anii 1960 a fost construit pe un pamant pustiu si care acum are propriul centru comercial, piete dar si un transport public international.

Albena detine in "palmares" 43 de hoteluri moderne, doua dintre ele cu patru stele, care va ofera diferite placeri si marea majoritate dintre ele detin si piscine pentru inot, chiar daca marea este la doi pasi de hotel.

Majoritatea camerelor dau spre mare sau spre Rezervatia Naturala Baltata, o combinatie rara de padure densa umeda si tarmul marii. Climatul marii este unul foarte placut cu un aer curat, bogat in ozon si cu o umiditate optima de 63-65 %.

Plaja are o lungime de 5 km, cu un nisip curat si foarte fin, iar marea este de obicei limpede ca cristalul, calda si calma si are o adancime care nu depaseste 1,6 m la o distanta de 100-150 m de plaja. Sezonul turistic dureaza din mai pana in octombrie, autoritatile specificand faptul ca plaja si marea pot fi "folosite" garantat in aceasta perioada.

Pe langa plaja, mare si soare va puteti relaxa in una dintre centrele de infrumusetare spa, sau in centrele de binefacere, care sunt foarte cunoscute in intreaga lume. Statiunile din Bulgaria si in special Albena sunt foarte cunoscute pentru calitatea serviciilor oferite la preturi destul de rezonabile, iar cei care au avut ocazia sa petreaca o vacanta de vara in una din aceste statiuni au ramas placut impresionati.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Pizza de cartofi
  Pizza de cartofi

  Daca vreti sa mancati o pizza si nu aveti timp sa iesiti in oras, sau aveti

 • Ce este BIOcosmetica?
  Ce este BIOcosmetica? Ce este BIOcosmetica? “Bios” – din limba greaca inseamna “viata”, astfel, vorbim despre o “cosmetica vie”.
 • Capitala Canadei
  Capitala Canadei Capitala Canadei este Ottawa - al patrulea oraş ca mărime al Canadei. Ottawa este situat in
 • Tae-bo pentru picioare
  Tae-bo pentru picioare Continuam exercitiile de tae-bo cu Tae-bo pentru picioare care va vor ajuta sa aveti niste picioare
 • Escada
  Escada Escada - rockin` rio eau de toilette
  Experimentati ritmul senzual al muzicii
 • Lectii de machiaj
  Lectii de machiaj

  Iti propunem cateva lectii de machiaj pentru a arata minunat chiar si atunci cand te machiezi