Machiajul unui ten cu imperfectiuni

Machiajul unui ten cu imperfectiuni

Machiajul unui ten cu imperfectiuni este unul special, mai delicat si care trebuie facut cu mult mai multa grija. Tenul cu probleme are nevoie in primul rand de o ingrijire speciala, inainte de a incepe machiajul. Aceasta consta in curatarea profunda cu un gel special, cu actiune blanda, antiseptica. Un tonic fara alcool pulverizat usor, va reimprospata tenul si il va pregati pentru aplicarea machiajului.

Pentru inceput va trebui sa hidratati tenul cu o crema speciala pentru tenul sensibil. Dupa crema hidratanta, se va aplica o baza transparenta de machiaj, iar apoi se va folosi un anticearcan fluid si care sa fie usor de uniformizat.

Fondul de ten trebuie ales in functie de culoarea pielii. De foarte multe ori cele care au un ten cu probleme au tendinta de a folosi fond de ten din abundenta intr-o culoare cu doua trei tonuri mai inchise de cat ar fi normal. Acest fapt vine din dorinta de a acoperi foarte bine toate imperfectiunile. Este o ideea cat se poate de gresita, deoarece incarcarea tenului cu un astfel de fond de ten, nu face altceva decat sa-i confere un aspect inestetic, de masca. Cel mai bine e sa alegi un fond de ten fluid si cremos, intr-o culoare cat mai aproapeiata de culoarea naturala a pielii.

La machiajul unui ten cu imperfectiuni, este obligatorie folosirea pudrei. Pudra va fi una transparanta, se va aplica cu o pensula speciala, pentru o buna uniformizare, iar rolul acesteia este acela de a inlatura luciul tenului. Se va folosi de asemenea si o pudra pentru obraji, intr-o culoare trandafirie.

Machiajul ochilor trabuie facut astfel incat sa-i evidentieze cat mai bine. Pentru asta foloseste un creion dermatograf pentru contur, si un fard in nuante deschise, usor sidefat. Mascara din abundenta pentru definirea genelor, si pentru a avea cat mai multa expresivitate in privire. Pentru buze alege un ruj lichid, intr-o culoare naturala.

Asa ar trebuie sa se machieze cele care au un ten cu imperfectiuni. Dupa cum bine observati tenul nu trebuie incarcat cu fond de ten si pudra, uniformizarea cat ma buna a acestora si alegerea nuantelor potrivite asigura un machiaj care ascunde defectele si care pune in valoare trasaturile frumoase.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Prematurul, fiinta fragila
  Prematurul, fiinta fragila Prematurul este o fiinţă extrem de fragilă ale cărui organe şi sisteme sunt extrem de imature
 • Specialitati pentru masa de Pasti
  Specialitati pentru masa de Pasti

  Cum Invierea Domnului se apropie si toata lumea se pregateste pentru marea sarbatoare, va propunem cateva

 • Cervicita
  Cervicita Cervicita este practic inflamatia uterului. Poate fi localizata atat la nivelul colului uterin dar si la
 • Fond de ten
  Fond de ten

  Din trusa de machiaj a unei femei face parte si un fond de ten, care trebuie

 • Justin Timberlake
  Justin Timberlake

  Este cel mai faimos si indragit cantaret american pop-R&B si mai nou si actor si se

 • Durerile de cap
  Durerile de cap Durerile de cap afecteaza in ultima perioada din ce in ce mai multe persoane ca urmare