Machiajul unui ten cu imperfectiuni

Machiajul unui ten cu imperfectiuni

Machiajul unui ten cu imperfectiuni este unul special, mai delicat si care trebuie facut cu mult mai multa grija. Tenul cu probleme are nevoie in primul rand de o ingrijire speciala, inainte de a incepe machiajul. Aceasta consta in curatarea profunda cu un gel special, cu actiune blanda, antiseptica. Un tonic fara alcool pulverizat usor, va reimprospata tenul si il va pregati pentru aplicarea machiajului.

Pentru inceput va trebui sa hidratati tenul cu o crema speciala pentru tenul sensibil. Dupa crema hidratanta, se va aplica o baza transparenta de machiaj, iar apoi se va folosi un anticearcan fluid si care sa fie usor de uniformizat.

Fondul de ten trebuie ales in functie de culoarea pielii. De foarte multe ori cele care au un ten cu probleme au tendinta de a folosi fond de ten din abundenta intr-o culoare cu doua trei tonuri mai inchise de cat ar fi normal. Acest fapt vine din dorinta de a acoperi foarte bine toate imperfectiunile. Este o ideea cat se poate de gresita, deoarece incarcarea tenului cu un astfel de fond de ten, nu face altceva decat sa-i confere un aspect inestetic, de masca. Cel mai bine e sa alegi un fond de ten fluid si cremos, intr-o culoare cat mai aproapeiata de culoarea naturala a pielii.

La machiajul unui ten cu imperfectiuni, este obligatorie folosirea pudrei. Pudra va fi una transparanta, se va aplica cu o pensula speciala, pentru o buna uniformizare, iar rolul acesteia este acela de a inlatura luciul tenului. Se va folosi de asemenea si o pudra pentru obraji, intr-o culoare trandafirie.

Machiajul ochilor trabuie facut astfel incat sa-i evidentieze cat mai bine. Pentru asta foloseste un creion dermatograf pentru contur, si un fard in nuante deschise, usor sidefat. Mascara din abundenta pentru definirea genelor, si pentru a avea cat mai multa expresivitate in privire. Pentru buze alege un ruj lichid, intr-o culoare naturala.

Asa ar trebuie sa se machieze cele care au un ten cu imperfectiuni. Dupa cum bine observati tenul nu trebuie incarcat cu fond de ten si pudra, uniformizarea cat ma buna a acestora si alegerea nuantelor potrivite asigura un machiaj care ascunde defectele si care pune in valoare trasaturile frumoase.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Regimul alimentar caracteristic grupei sanguine 0
  Regimul alimentar caracteristic grupei sanguine 0

  Foarte multi nutritionisti sustin ideea ca in functie de grupa sanguina a fiecaruia putem spune daca

 • Model CV European
  Model CV European Modelul pe care ti-l prezentam este un CV european cel mai cerut de catre angajatori
 • Insolatie - simptome si tratament
  Insolatie - simptome si tratament

  Persoanele care sufera de insolatie sunt acelea care s-au expus  pe o perioada lunga de timp

 • Genosociograma
  Genosociograma

  Genosociograma reprezinta construirea propriul arbore genealogic, incepand cu relatiile de rudenie, de gradul I, II, III

 • Drob
  Drob Ingrediente:
  Ficat, plamani, inima (de la un miel), o ceapa uscata, 2-3 legaturi de ceapa
 • Ingrijirea picioarelor
  Ingrijirea picioarelor

  Picioarele sunt parti ale corpului destul de delicate care necesita o atentie speciala si necesita tratament