Machiajul perfect in functie de forma fetei

Machiajul perfect in functie de forma fetei

Machiajul perfect depinde intr-o masura foarte mare de forma fetei, dar si de efectele luminii si umbrei, iar diferitele forme ale fetei sunt clasificate in sase categorii:

Fata ovala : Acestui tip de fata trebuie sa i se puna in evidenta zona superioara a pometilor si sa i se umbreasca pe cea de sub pometi, apropiind culorile de partile laterale ale nasului. Trebuie sa stiti ca nu trebuie sa exagerati cu umbrele si sa amestecati bine culorile.

Fata ovala alungita sau dreptunghiulara: In acest caz fardul se va aplica pe zona inferioara a barbiei, partile laterale ale fruntii si arcada pometilor, indreptand culoarea spre centru.Trebuie sa retineti ca pentru machiajul ochilor si a buzelor nu sunt recomandate culorile prea deschise.

Fata rotunda: In acest caz trebuie sa umbriti partile laterale ale fetei, insa fara sa lungiti prea mult fata si fara sa apropiati prea mult culorile de zona centrala si sa evidentiati pometii, barbia si mijlocul fruntii.

Fata patrata: Acestei forme de fata trebuie scoasa in evidenta partea centrala a fruntii si a barbiei, evitand pometii, care in acest caz sunt deja pronuntati. Se fardeaza partile laterale, incepand de la tample in jos, inspre zona de sub arcul pometilor. Trebuie sa aveti grija sa nu apropiati culoarea de mijlocul fetei si la final sa umbriti unghiul posterior al maxilarului.

Fata triunghiulara cu varful in sus: Trebuie evidentiate zonele interioare si exterioare ale arcului sprancenelor si partile laterale ale fetei vor fi fardate incepand de la arcul inferior al pometilor, pana la coltul maxilarului. Culoarea nu trebuie apropiata prea mult de zona centrala a fetei si este recomandat sa se foloseasca un machiaj luminos pentru ochi.

Fata triunghiulara cu varful in jos: Se evidentiaza zonele posterioare si se apropie linia maxilarului, indreptand culoarea in sus si spre mijlocul fetei. Fardul se va aplica pe partile laterale ale fruntii si pe arcul pometilor, iar buzele nu trebuie evidentiate foarte mult, folosindu-se o nunta deschisa.

Comentarii

 • 1 0
  yoyocreata
  Este necesar sa folosesc pudra ptr pometi? Am tenul f sensibil si deschis nu prea stiu cum ar trebui sa ma protejez totodata d farduri

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Pantaloni pentru orice stil
  Pantaloni pentru orice stil In articolul urmator va voi prezenta cateva tipuri de pantaloni pentru orice stil si care se
 • Efectele fumatului
  Efectele fumatului

  Efectele daunatoare ale fumatului se datoresc mai multor factori: in primul rand nicotinei, apoi mai sunt

 • Dieta `calorii negative`
  Dieta `calorii negative`

  Dieta "calorii negative" este recomandata in cazul in care nu mai puteti tine o dieta obisnuita. Ea se refera

 • Tendinte in aceasta primavara
  Tendinte in aceasta primavara

  Desi primavara intarzie, asta nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam si sa nu fim in

 • Frizuri
  Frizuri

  Cele mai recomandate frizuri pentru aceasta vara sunt cele in care parul este strans la spate

 • Masca pentru ten mixt de la Pevonia Botanica
  Masca pentru ten mixt de la Pevonia Botanica Purificator, echilibrant si tonifiant. Masca aromatica asigura pielii o stralucire uluitoare. Contine argila naturala din China.


Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete