Machiajul perfect in functie de forma fetei

Machiajul perfect in functie de forma fetei

Machiajul perfect depinde intr-o masura foarte mare de forma fetei, dar si de efectele luminii si umbrei, iar diferitele forme ale fetei sunt clasificate in sase categorii:

Fata ovala : Acestui tip de fata trebuie sa i se puna in evidenta zona superioara a pometilor si sa i se umbreasca pe cea de sub pometi, apropiind culorile de partile laterale ale nasului. Trebuie sa stiti ca nu trebuie sa exagerati cu umbrele si sa amestecati bine culorile.

Fata ovala alungita sau dreptunghiulara: In acest caz fardul se va aplica pe zona inferioara a barbiei, partile laterale ale fruntii si arcada pometilor, indreptand culoarea spre centru.Trebuie sa retineti ca pentru machiajul ochilor si a buzelor nu sunt recomandate culorile prea deschise.

Fata rotunda: In acest caz trebuie sa umbriti partile laterale ale fetei, insa fara sa lungiti prea mult fata si fara sa apropiati prea mult culorile de zona centrala si sa evidentiati pometii, barbia si mijlocul fruntii.

Fata patrata: Acestei forme de fata trebuie scoasa in evidenta partea centrala a fruntii si a barbiei, evitand pometii, care in acest caz sunt deja pronuntati. Se fardeaza partile laterale, incepand de la tample in jos, inspre zona de sub arcul pometilor. Trebuie sa aveti grija sa nu apropiati culoarea de mijlocul fetei si la final sa umbriti unghiul posterior al maxilarului.

Fata triunghiulara cu varful in sus: Trebuie evidentiate zonele interioare si exterioare ale arcului sprancenelor si partile laterale ale fetei vor fi fardate incepand de la arcul inferior al pometilor, pana la coltul maxilarului. Culoarea nu trebuie apropiata prea mult de zona centrala a fetei si este recomandat sa se foloseasca un machiaj luminos pentru ochi.

Fata triunghiulara cu varful in jos: Se evidentiaza zonele posterioare si se apropie linia maxilarului, indreptand culoarea in sus si spre mijlocul fetei. Fardul se va aplica pe partile laterale ale fruntii si pe arcul pometilor, iar buzele nu trebuie evidentiate foarte mult, folosindu-se o nunta deschisa.

Comentarii

  • 1 0
    yoyocreata
    Este necesar sa folosesc pudra ptr pometi? Am tenul f sensibil si deschis nu prea stiu cum ar trebui sa ma protejez totodata d farduri

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete