Fenomenul de deshidratare a pielii poate surveni indiferent de celelalte carecteristici ale pielii. Cea mai lovita de acest neajuns este pielea uscata, fina, care nu se poate apara indeajuns de acest fenomen. Caracteristicile unui astfel de ten constau in faptul ca pielea este ofilita, stearsa, ridata. Atunci cand este prinsa intre degete se dovedeste a fi lipsita de elasticitate. Factorii externi care duc la deshidratarea accentuata a pielii sunt: caldura excesiva, baile de soare prelungite, frigul si vantul. La toti acesti factori externi se mai adauga si factorii interni: tulburarile glandelor suprarenale, ale tiroidei. Aceleasi efecte nocive asupra tenului le au si regimul alimentar dezechilibrat, nervozitatea, excesul de alcool si tutun, lipsa apei din alimentatie. Se cunoaste faptul ca dupa 40 de ani, recuperarea apei pierdute se face mult mai greu.
Ca tratament intern se recomanda un consum mai mare de lichide, fructe si legume proaspete, bogate in vitamina A. Extern se impune apicarea unor unor lotiuni nonalcoolice. Va recomandam aplicarea unor comprese caldute imbibate cu infuzie de flori de musetel si flori de nalba. Folosirea cremelor hidratante contribuie substantial la hidratarea pielii.
Pentru a avea o piele normala fara probleme trebuie sa-i acordati o ingrijire speciala, tinand seama de anotimp si de specificul muncii. Nu se va omite hidratarea pielii gatului care se rideaza de timpuriu si trebuie ingrijita cu aceeasi rigurozitate ca pielea obrazului.
Aromoterapia este cea mai cunoscuta metoda de relaxare, si este foarte recomandata persoanelor stresate, care au