Electrostimulare

Electrostimulare

Remodelarea corporala prin electrostimulare se practica, in ziua de astazi, in mai toate saloanele de infrumusetare. Acest tratament presupune aplicarea pe zonele strategice ale corpului, a unui numar de electrozi cu ajutorul unor benzi. Prin acesti electrozi trec microcurenti, reglati la o anumita intensitate, ce actioneaza asupra musculaturii.

Multi experti au evaluat electrostimularea ca fiind un fitness intensiv, deoarece are urmatoarele efecte: elimina celulita si stratul de grasime, tonifiaza si remodeleaza muschii, inlatura stresul, amelioreaza vergeturile, elasticizeaza pielea si ii da un aspect sanatos, creste metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei lucrate. Acestia precizeaza faptul ca 45 de minute de electrostimulare este echivalent cu 6-8 ore de fitness.

Efectele acestui tratament se pot vedea dupa a treia sedinta, iar in cazul celor supraponderali dupa prima sedinta. Se pierde in circumferinta de la 1-4 centrimetri pana la 6 si chiar 16 centrimetri. Pentru ca rezultatele sa se vada trebuie sa faceti minim 3 sedinte de electrostimulare pe saptamana, la sfatul specialistilor. Nu este recomandat acest tratament celor care sufera de: tumori, probleme cardiace, accidente musculare recente, celor care au tije sau obiecte metalice in interiorul corpului si femeilor gravide.

Electrostimularea se face in functie de metabolismul si de surplusul de greutate a fiecarei persoane in parte. Pe langa acest tratament se recomanda a fi tinuta o dieta si a se consuma foarte multe lichide. Dupa terminarea sedintelor, pentru intretinerea siluetei este suficienta o sedinta la 7-10 zile.

Alimentatia consta in consumarea de foarte multe fructe si legume proaspete, alimente sarace in calorii si grasimi. Trebuie evitate prajelile, bauturile alcoolice si carbogazoase si dulciurile in exces. Ultima masa nu trebuie sa depaseasca orele 19.

Trebuie sa retineti ca plasarea electrozilor pe traiectul muschiului se va face de personalul calificat din cadrul centrelor de infrumusetare. Pe langa electrostimularea simpla, puteti apela la cea de tip Combo sau la termocuverta.

Electrostimularea de tip Combo respecta pasii electrostimularii la rece, insa aduce in plus termoterapia - impachetarea intr-o patura cu caldura. Electrostimularea la termocuverta presupune tot un proces de termoterapie - aplicarea electrozilor în zonele cu probleme dupa care urmeaza infasurarea pacientului intr-o patura electrica dubla care poate atinge temperaturi foarte ridicate.

Alte articole din aceeasi categorie:
Scapa de celulita!
Masajul anticelulitic

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete