De ce ai celulita?

De ce ai celulita? Conform ultimelor statistici, flagelul celulitei afecteaza aproximativ 80% din populatia feminina peste 18 ani. In anotimpul rece acest defect poate fi camuflat mai lejer cu ajutorul pantalonilor sau al unor ciorapi mai grosi, insa daca dorim sa expunem la plaja un corp tonifiat si fara celulita, este recomandabil sa luam masuri din timp.

Nu este usor ce-i drept sa inlaturi in totalitate acest inconvenient estetic major care este celulita, insa vestea buna e ca este posibil!

Ai nevoie doar sa te inarmezi cu rabdare, ambitie si sa respecti cu sfintenie cateva sfaturi.

Despre ce este celulita s-a tot vorbit si nu o sa insistam aici pe termeni si detalii de specialitate care de cele mai multe ori nu te ajuta foarte mult sa ajungi cu un pas mai aproape de corpul mult visat.

Cu toate acestea, sunt cateva lucruri pe care e bine sa le stii de la inceput pentru a putea aborda cea mai buna strategie.

Stadiul 1 celulita dispare in proportie de 100%

Stadiul 2 necesita combinarea metodelor de tratament

Stadiul 3-4 de celulita necesita tratamente mai indelungate si de cele mai multe ori se obtine doar o involutie a aspectului, adica o regresie a gradului celulitei, insa in nici un caz disparitia totala a acesteia.


Posibile cauze ale aparitiei celulitei:

Desi nu se poate stabili cu precizie o cauza a evolutiei acestei boli, deoarece celulita chiar este considerata o boala, vom enumera in continuare cateva din posibilele cauze de aparitie si evolutie a acesteia :


1. Estrogenul

Estrogenul in cantitate mare in organism este principalul responsabil de cresterea in volum a celulelor grase din partea inferioara a corpului, deoarece trimite un semnal catre corp sa se pregateasca de perioada maternitatii si alaptarii.

Evident, pastilele anticonceptionale sau de tratamentul hormonal de substitutie nu fac decat sa agraveze problema, deci un prim pas daca folositi astfel de tratamente ar fi sa cereti sfatul medicului in privinta unei solutii alternative la acestea.


2. Lipsa de miscare

Lipsa de miscare si viata sedentara contribuie la formarea celulitei si la agravarea acesteia dupa ce s-a instalat.

Exercitiul fizic ajuta in primul rand la tonifierea musculaturii, imbunatatirea circulatiei si drenajul limfatic.

Cele mai recomandate forme de miscare sunt: mersul pe jos, joggingul, mersul pe bicicleta, dansul sau chiar si simplul urcatul l scarilor este eficient.


3.Alimentatia

Obiceiurile alimentare proaste, consumul de tutun, alcool, mancaruri picante, toate contribuie la formarea celulitei, deoarece toxinele pe care le produc se acumuleaza in tesutul gras si raman blocate acolo.

Nutritionistii mai recomanda excluderea din alimentatie a cerealelor rafinate si zaharului precum si limitarea consumului de carbohidrati.

Pe de alta parte se recomanda multe fructe si legume, cereale integrale si consumarea unor cantitati mari de apa, acest ultim aspect fiind deosebit de important.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete