Solutii pentru a scapa de cearcane si pungi

Solutii pentru a scapa de cearcane si pungi Cearcanele pot fi corectate prin alegerea unor metode minim invazive si nedureroase, adaptate varstei si tipului de modificare, astfel incat rezultatul final sa fie natural si sa se mentina o perioada cat mai lunga de timp.

Regiunea perioculara este extrem de delicata si sufera cu trecerea anilor o serie de transformari atat la nivelul pielii, cat si al structurilor din profunzime: tesut adipos, musculatura, tesut osos. Oboseala cronica, lipsa de fier sau vitamine din organism, deshidratarea, anumite boli, pierderea elasticitatii pielii, a grasimii, a tonusului muschilor si a masei osoase prin procesul firesc de imbatranire, culoarea inchisa data de prezenta vaselor de sange aproape de suprafata pielii sau de pigment, toti acestia sunt factori care, asociati sau nu, in timp determina chipul nostru sa para obosit, trist si lipsit de vitalitate.

Care este diferenta dintre cearcane si pungi?

Cearcanele sunt cauzate de culoarea inchisa a pielii si de prezenta unor santuri care vor genera aparitia unor umbre sub ochi. Pungile sunt acele umflaturi de sub ochi ce apar ca rezultat al pierderii tonusului muscular si evidentierii grasimii de sub pleoapa inferioara, dar pot fi determinate si de retinerea de apa (edeme) si sunt mai greu de corectat.

Solutii pentru a scapa de cearcane si pungi

'Primul pas ar fi prezentarea la medicul specialist care va face o analiza amanuntita a zonei perioculare, dar si o evaluare completa a starii de sanatate si a modului de viata, stiind ca un deficit alimentar, fumatul si oboseala cronica pot determina sau intretine aceste modificari nedorite ale pielii. Se pot cere si examene de laborator pentru identificarea carentelor si corectarea acestora', Dr. Oana Spanu, medic dermatolog.

Cearcanele adanci pot fi umplute prin injectarea de acid hialuronic destinat acestei zone sau grasime proprie, sub anestezie locala. Aceste substante vor face mai putin vizibile si vasele de sange prezente in zona si vor atenua culoarea inchisa a pielii.
Pielea de culoare inchisa datorita pigmentului poate fi tratata prin aplicarea pe termen lung a unor creme cu agenti depigmentanti. Vasele fine din regiune se pot sterge cu tehnologie laser cu rezultate imediate.

Pentru ridurile fine din jurul ochilor, in special din coltul lateral, dar si pentru ridicarea portiunii laterale a sprancenelor si o usoara ridicare a pleoapei superioare se foloseste cu rezultate vizibile dupa 3-5 zile injectarea toxinei botulinice. Este o modalitate de stergere a ridurilor extrem de frecvent utilizata, prin care se pot trata si ridurile orizontale de pe frunte si cele verticale dintre sprancene.

Pungile de sub ochi necesita o atentie speciala, singurul tratament eficient fiind in multe cazuri inlaturarea chirurgicala, prin blefaroplastie. cu rezultate remarcabile.

Blefaroplastia poate inlatura chirurgical excesul de piele, grasime si muschi de pe pleope, rezultatul este permanent, recuperarea rapida, iar cicatricile aproape invizibile. Se recomanda in general persoanelor la care metodele neinvazive prezentate anterior nu ar fi foarte eficiente sau nu ar avea indicatie. Procedura determina rezultate spectaculoase imediate, se poate asocia cu injectare ulterioara de acid hialuronic, toxina botulinica sau aplicarea de tratamente laser pentru obtinerea unui chip odihnit si relaxat.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete