Peeling chimic sau chemoexfolierea este o tehnica folosita pentru infrumusetarea pielii si consta in "decojirea"/ curatarea pielii cu ajutorul unor produse chimice care da rezultate remarcabile.
Aceasta procedura estetica vizeaza in primul rand corectarea ridurilor fine din jurul ochilor si a gurii, a usoarelor cicatrice post-acnee, a hiperpigmentarilor cauzate de varsta, expunere la soare sau tulburari hormonale si aceasta procedura poate fi aplicata pe fata, gat sau maini.
Acest tratament consta in aplicarea pe piele a unei substante chimice care provoaca un fel de "arsura", urmata de indepartarea straturilor/ pielii "arse". Pielea regenerata, adica noua piele, este mult mai neteda si mai putin ridata.
Produsele utilizate pentru efectuarea peeling-ului chimic sunt substante de sinteza ce au la baza produse naturale, diferite tipuri de acizi, iar peeling-urile sunt de 3 feluri:
- superficiale: indeparteaza epiderma si se folosesc in tratamentul acneei, pentru curatarea porilor si in atenuarea petelor pigmentare.
- medii: acest tip de peeling actioneaza mai adanc, indepartand epidermul pana in apropierea dermului si se folosesc in tratamentul ridurilor si a dermatoheliozei.
- profunde: penetreaza mai profund in derm si au fost inlocuite cu tratamentele cu LASER sau IPL (Intense Pulsed Light).
In aceasta perioada, cand se face peeling-ul chimic, este interzisa expunerea la soare, pielea fiind foarte sensibila.
Pilula de a doua zi sau contraceptia hormonala de urgenta, se foloseste atunci cand in urma
Cura cu struguri este cea mai recomandata copiilor si varstnicilor, deoarece zaharurile din struguri sunt imediat asimilate
Crusinul poate fi intalnit in mai toate regiunile tarii. In unele locuri este stiut ca "crasci",
Exercitiile Kegel au fost descrise pentru prima oara de catre medicul Arnold Kegel in anul 1948