Epilarea definitiva, sfaturi utile

Epilarea definitiva, sfaturi utile Epilarea definitiva este o tehnica ce foloseste fascicule de lumina extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de par. Epilarea definitiva se obtine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseste lumina intensa pulsata (IPL) sau cu ajutorul laserului. Lumina incalzeste firul de par, fara sa afecteze in nici un fel pielea. Caldura coboara pana la radacina firului, pe care o distruge.

Inainte cu sase luni de epilarea definitiva nu ar mai trebui sa va epilati cu ceara. De asemenea, ar trebui sa evitati expunerile la soare inainte si dupa epilarea definitiva.
"Evitati folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentul sa fie aplicat pe pielea curata, adica fara creme, deodorante sau alte produse cosmetice. De evitat sunt si apa calda sau expunerea la orice sursa de caldura (sauna, sport). Daca aceste indicatii nu sunt respectate se pot obtine rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritata", Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Epilarea cu laser sau IPL
Aceste doua tipuri de epilare folosesc diverse lungimi de unda. Epilarea cu laser patrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Laserul actioneaza pe o singura lungime de unde, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda a luminii.
Epilarea cu IPL este un procedeu rapid si eficient. In schimb, tehnologia laser prezinta un procedeu mai agresiv.

Epilarea definitiva se face in mai multe sedinte, numarul lor depinzand de tipul pielii, de culoarea parului si de zona tratata.
"Tratamentul difera de la persoana la persoana si se poate stabili numarul de sedinte necesare in urma unui consult. Sedintele pot avea loc la intervale intre 4 si 12 saptamani. Din nou, depinde de fiecare persoana in parte. Dupa o sedinta dispare 60-70% din parul tratat. Insa, la cateva saptamani parul apare iar, dar acestea sunt fire noi, crescute din alte radacini. La urmatoarea sedinta vor fi indepartate si acestea si tot asa, pana cand vor fi distruse toate radacinile", Dr. Anca Dobos

Efectele adverse ale epilarii definitive nu trebuie sa ne sperie. In timpul si dupa tratamentul de epilare este normal sa apara zone inrosite sau putin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore. Dupa cateva zile se pot observa fire negre in piele. Acestea sunt firele de par arse, pe care pielea le elimina.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete