Cearcăne, pungi sau ochi umflați? Elimină-le cu remedii naturale

Cearcăne, pungi sau ochi umflați? Elimină-le cu remedii naturale Ai cearcăne, pungi sau ochii umflați și te întrebi din ce cauză apar și cum poți să scapi de aceste probleme utilizând remedii naturiste? În materialul pe care l-am pregătit vei găsi răspunsurile la aceste întrebări precum și multe alte sfaturi utile.

Cearcănele sunt zonele hiperpigmentate din jurul ochilor și apar din cauza oboselii, a fumatului, a carențelor de vitamine, a deshidratării, a prezenței vaselor de sânge foarte aproape de suprafața pielii sau a înaintării în vârstă.

Pungile sunt umflăturile de sub pleoapele inferioare și sunt cauzate fie de pierderea tonusului musculaturii de la acest nivel, fapt ce duce la evidențierea grăsimii de sub pleoape, fie de retenția de apă.

Atunci când vorbim de ochi umflați ne referim la ceea ce observi în oglindă dimineața, imediat după ce te-ai trezit: atât pleoapa superioară cât și cea inferioară sunt umflate. Dacă senzația de ochi umflați și grei nu trece după 15-20 de minute de când te-ai trezit, ci persistă până spre prânz, înseamnă că: ai dormit mai puține ore decât în mod normal, ai mâncat la masa de seară alimente sărate sau ai consumat ceva mai mult alcool.

În continuare îți propunem câteva remedii naturiste care te vor ajuta să-ți recapeți luminozitatea din jurul ochilor:

Rondele de castravete

rondele de castraveteÎnainte de a tăia castravetele în rondele subțiri, acesta trebuie spălat, uscat și ținut la congelator aproximativ 10-15 minute. Feliile reci de castravete se aplică pe ambele pleoape și se lasă 20 de minute. Apelează la acest remediu naturist zi de zi, atunci când vrei să scapi de cearcăne, ochi umflați și pungi.

Feliile subțiri de cartofi sau roșii

Aplică-le sub pleoapele inferioare și vei vedea că dau rezultate foarte bune în cazul cearcănelor.

Sucurile proaspete din roșii sau cartofi

roșiiSucul de cartofi trebuie utilizat imediat după ce l-ai preparat pentru că oxidează destul de repede. În schimb, sucul din roșii poți să-l păstrezi la rece cam o oră înainte să-l folosești. Atunci când ai cearcăne aplică pe zona din jurul ochilor sucul de roșii sau cartofi, lasă-l să acționeze 10-15 minute și clătește la final cu apă rece.

Ceaiul negru

ceai negruDacă ești consumatoare de ceai negru poți să îmbini utilul cu plăcutul. După ce ți-ai savurat ceaiul preferat, nu arunca pliculețele în care au fost plantele. Păstrează-le în congelator și folosește-le ori de câte ori ai cearcăne sau pungi sub pleoapele inferioare.

Cuburi de gheață

cuburi de gheațăGheața te ajută atunci când ai ochii umflați. Învelește un cub de gheață într-un prosop curat și ține-l câteva minute pe pleoape.

Lingurița înghețată

Un truc foarte bun în cazul în care ai cearcăne este lingurița înghețată. Lasă peste noapte în congelator o linguriță și folosește-o dimineața când te trezești. Ține-o pe zonele cu cearcăne până se încălzește. În timp, atât pungile cât și culoarea închisă a pielii din jurul ochilor se vor atenua.

Uleiul de migdale

Acesta este bogat în vitamina E și ajută pielea din jurul ochilor să-și recapete culoarea naturală. Pentru efecte vizibile, aplică uleiul de migdale seara înainte de culcare și lasă-l să acționeze pe timpul nopții. După câteva săptămâni vei observa un chip cu aspect mai odihnit.

La cele de mai sus se adaugă:
  • alimentația bogată în vitamine și minerale
  • somnul odihnitor de cel puțin 6-7 ore pe noapte
  • hidratarea eficientă cu până la 2 litri de lichide pe zi
  • sportul (de preferat în aer liber)
  • consumul de alcool cu moderație
  • renunțarea la fumat

Dacă vei reuși să te detașezi pe cât posibil și de stresul cotidian, vei putea să oferi chipului tău un aspect mai tânăr, fără cearcăne, pungi și ochi umflați.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete