Adevarul despre epilarea cu laser versus epilarea IPL

Adevarul despre epilarea cu laser versus epilarea IPL De aproximativ 5 ani, epilarea definitivă în România a luat un avânt puternic, iar pe piață au apărut din ce în ce mai multe saloane cosmetice care oferă acest tip de proceduri. Puțini clienți cunosc însă ce tip epilare definitivă le este cea mai indicată, iar decizia finală este luată nu neapărat prin prisma calității, cât mai ales prin cea a prețului.

De aceea, Coquette Beauty Clinique, numărul 1 în epilare definitivă din România, și-a propus să înlăture valul de confuzie ce acoperă acest subiect. De 8 ani pe piață, Coquette Beauty Clinique este acum considerată clinica ce a pus bazele epilării definitive în România, fiind luată drept reper în acest domeniu.

„Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se numește fotoepilare și se poate realiza prin două modalități: epilarea laser sau epilarea IPL (Intense Pulsed Light). Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine și foarte ieftine, motiv pentru care nici perfomanțele nu sunt la fel de uimitoare ca în cazul unui laser de top și bine ales. Gândiți-vă că un laser performant costă în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar și sub 10.000 euro. Sigur că există și IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top, cum este și Coquette dețin astfel de echipamente.

Eficacitatea laserului vine strict prin procedeul prin care acționează și anume laserul prezintă o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii. De aceea, IPL este nespecific în comparație cu laserul care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai puține ședințe decât în cazul IPL.

Clienții ar trebui să știe că laserele pentru fotoepilare sunt accesibile numai în centrele medicale și sunt manevrate exclusiv de către medici. Singurul dezavantaj al laserului față de IPL este că poate distruge numai foliculii ce se găsesc în punctul focal specific, corespunzator lungimii de undă emise. Deși există aceste diferențe de preț între costurile echipamentelor, la clinicile Coquette tratamentele de epilare definitivă cu laser au preț de tratamente IPL”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician și manager medical al clinicii Coquette.

Tipuri de laser

Dintre toate tipurile de laser utilizate pentru epilarea defintivă, cele mai eficiente sunt laserele Alexandrit de la Candela, deoarece au o lungime de undă laser care este cea mai potrivită pentru tipul de piele și de păr întâlnite în România.

În cazul pielii închise la culoare se recomandă laserul de tip Nd-Yag, pentru că protejează pielea de arsuri. Totuși, numărul de ședințe necesare este sensibil mai mare față de laserul de tip Alexandrit.

Care sistem este până la urmă cel mai bun?

Nici un sistem nu se potriveste tuturor pacienților. Fotoepilarea eficientă necesită combinarea a 2-3 sisteme pentru a obține efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de păr și piele. Caracteristicile firului de păr se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului și parametrilor cu care se lucrează.

Persoanele cu un contrast cât mai mare între culoarea pielii și a părului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, firul de păr mai gros dă rezultate mult mai bune în cazul laserului, decât în cazul IPL, la fel cum se întâmplă și în cazul gambelor și zonelor bikini și axilă. În principiu toate zonele care sunt mai dense în păr răspund mai bine la epilarea laser decât IPL.

„Capcanele cele mai des întâlnite pe care clienții nu le sesizează sunt fie prețurile mult prea mici, fie prețul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor după 3-5 ședințe. Există într-adevăr zone precum perciunii, mustața, bărbia unde un preț similar este corect, dar pentru spate, abdomen, brațe sau fese, prețul ședinței este în mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperită este mult mai mare și automat și timpul de lucru.

Recomandăm clienților ca orice epilare definitivă să fie precedată de un consult de evaluare prin care se poate stabili exact ce tip de epilare li se potrivește. Experiența îndelungată și extinsă pe multe cazuri de pacienți tratați ne permite sa evaluăm și să controlăm cu cea mai mare acuratețe posibilă procesul de epilare definitivă. Și toate acestea la prețuri care să transforme acest procedeu într-un demers estetic firesc, fără a avea dimensiunea de lux”, a completat dr. Andreea Iftimie.
Comentarii

  • 2 0
    Roxy
    E o clinica super! numai la ei ma duc sa ma aranjez. Adevarati profesionisti in epilarea definitiva si sunt asa tineri si deschisi de ma trezesc vorbind de toate alea cand ma duc la sedinte :)) Sunt super multumita de Coquette si rezultatele sunt cu adevarat vizibile.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete