Ingrijirea parului in sezonul rece

Ingrijirea parului in sezonul rece La fel ca si soarele arzator al verii, frigul excesiv si vantul specific sezonului rece afecteaza negativ structura firului de par.

Din cauza frigului dar si a factorilor externi, parul devine aspru, uscat si deteriorat iar cu timpul acesta devine fragil si casant. Pentru a impiedica acest aspect trebuie sa-i acorzi parului tau o ingrijire speciala pe timpul iernii.

Mai mult ca niciodata in sezonul rece trebuie sa folosesti mastile si tratamentele de par speciale pentru regenerarea parului pentru a-i oferi hidratarea si ingrijirea de care are atata nevoia.

In cazul parului indelung solicitat, tratamentele profesionale ii pot reda aspectul sanatos. Parul colorat necesita cele mai intense tratamente de ingrijire. Slabit, parul işi pierde stralucirea culorii şi aceasta devine terna in scurt timp. Numai un tratament de ingrijire profunda, adaptat nevoilor de hidratare ale parului, poate dezvalui profunzimea şi frumuseţea culorii.

Pe langa mastile facute in casa, parul dumneavoastra trebuie sa se bucure si de tratamente profesionale realizate in cadrul unor saloane de infrumusetare. Un astfel de tratament dureaza aproximativ 45 de minute si este recomandat sa se realizeze o data la trei saptamani, pe timpul iernii.

Alternanta temperaturilor frig-cald are un efect extrem de puternic asupra parului. Acesta tinde sa se deshidrateze iar varfurile vor incepe sa se despice. Pentru a evita acest lucru parul trebuie tuns mult mai des in sezonul rece decat in cel cald.

Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grija, acestea trebuie sa aiba o textura soft, light care sa nu incarce firul de par. Trebuie sa evitam pe cat posibil ingrasarea lui, fiindca un par fragil si uscat poate trece cu usurinta la starea de gras si tern si asta din cauza produselor de hairstyling folosite in exces. Un mousse sau un fixativ usor sunt alegerea ideala atunci cand dorim sa finisam o coafura.

Alernanta de frig-cald reprezinta un factor la fel de daunator pentru parul nostru deoarece acest fapt duce la desihidratarea lui, mai ales la nivelul varfurilor.

Alimentatia are si ea un rol destul de important care trebuie respectata intocmai daca ne dorim un par sanatos si plin de vitalitate in ciuda vremii. Trebuie sa stiti ca o alimentatie echilibrata si bogata in minerale in special in zinc si magneziu va contribui eficient la protejarea parului pe timpul sezonului rece. Daca nu reusesti sa ai o alimentatie corepunzatoare, suplimentele nutritive sunt o solutie, insa luate doar la sfatul unui specialist. In acest sezon, incercati sa evitati pe cat posibil coafatul in exces. Parul trebuie aranjat intr-o maniera cat mai apropiata de ceea ce inseamna natural mai ales ca tendintele acestui sezon recomanda ca parul sa fie coafat cat mai natural si simplu.

Adrian Perjovschi, hairstylist Jovsky Studio

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete