Caderea parului

Caderea parului Caderea parului este o problema cu care se confrunta multe dintre femei. Cauzele care duc la caderea parului sunt extrem de numeroase. Pot fi atat cauze medicale, cum ar fi contaminarea cu ciuperci si dereglarile hormonale, dar si utilizarea unor produse cosmetice, a caror compozitie chimica ataca firul de par. O alimentatie necorespunzatoare, saraca in calciu si proteine poate duce de asemenea la caderea accentuata a parului.

Ce trebuie facut pentru a impiedica caderea parului. In primul rand ar trebui tratata orice afectiune medicala. Prezentarea la medicul dermatolog, sau endocrinolog, care va vor prescrie tratamente benefice, va duce la ameliorarea si vindecarea problemelor. Atentie maxima la produsele pentru ingrijirea si aranjarea parului. Produsele de proasta calitate, pot avea efecte dintre cele mai neplacute. Compozitia chimica a unui sampon, spre exemplu, nu ar trebui sa contina sulfatul de amoniu al acidului lauric, care este un agent de spalare foarte dur si duce atat la caderea parului dar si la degradarea accentuata a firului de par.

Utilizarea frecventa a vopselei pentru par, duce la caderea parului. Ar trebui sa ne vopsim parul o data la 4-5 luni. Folositi balsam de par cu cheratina, special pentru parul vopsit, care poate reface firul de par si impiedica deteriorarea lui.

O alta problema care nu e deloc de neglijat, este alimentatia necoraspunzatoare. Lipsa calciului, al fosforului, a proteinelor, duce incet dar sigur la degradarea si distrugerea firului de par. Consumati fructe si legume proaspete, bogate in vitamine si minerale, produse lactate, carne de vita, peste.

Masajul la nivelul pielii capulu, intensifica circulatia capilara si are ca efect o mai buna hranire a radacinii firului de par. Un astfel de masaj ar trebui facut zilnic, mai precis in fiecare seara, inainte de culcare. Este un remediu foarte bun si la indemana oricui.

Nu trebuie sa uitati ca in farmacii exista tratamente care lupta cu aceata problema. Le puteti folosi, dar nu inainte de a consulta medicul specialist, care este singurul in masura sa va recomande un astfel de produs.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin