Pilates

Pilates

Pilates reprezinta un program bine echilibrat de exercitii, care au aparut si s-au dezvoltat la inceputul secolului XX. Cel care a propus pentru prima data acesta metoda este Joseph Pilates. El a ajuns la concluzia ca intre trup si suflet exista o puternica legatura si prin puterea extraordinara a mintii ne putem coordona foarte bine miscarile. De aceea Pilates a numit acest mod de activitate fizica "The Art of Contrology". Controlul este partea cea mai importanta a acestui tip de miscare. Putem sa avem rezultate extraordinare daca vom invata ca trebuie sa ne concentram cat mai mult asupra armoniei miscarilor si mai putin asupra numarului si a corectitudinii executarii lor.

Pentru a executa exercitiile Pilates nu ai nevoie decat de o saltea pe care o poti aseza pe covorul din camera ta si te poti apuca imediat de lucru. Initiatorul acestui program a propus un numar de peste 500 de exercitii care sunt un amestec de gratie si forta fizica, existand o puternica interdependenta intre sanatatea mintii si cea a trupului.

Pilates a creat un program ce presupune o revigorare a intregului organism, punandu-se accentul pe o buna forma fizica. Principiile de baza ale metodei Pilates se refera la o buna concentrare, la un control si o precizie desavarsita, la o respiratie corespunzatoare, rezultatele fiind spectaculoase. Creste simtitor flexibilitatea, forta, tonusul muscular, starea generala de bine a corpului si se induce o putere de concentrare mult mai buna.

Atunci cand practicam Pilates ne folosim de greutatea proprie, pentru a deveni mai flexibili si a capata mai multa forta fizica. Metoda de fata nu presupun un efort prea mare din partea noastra deoarece nu se bazeaza pe exercitii de forta. Ea reuseste sa dea forte multa energie psihica. Toate exercitiile au un anumit punct de plecare si un altul, la fel de precis de incheiere. Avand un control riguros al respiratiei si concentrandu-ne foarte mult asupra zonei pe care vrem sa o lucram vom antrena practic toata musculatura. Chiar daca exercitiul isi popune revigorarea unei anumite zone, el reuseste sa cuprinda tot corpul pin puterea controlului.

In momentul de fata exercitiile Pilates sunt folosite din ce in ce mai mult in programele de recuperare. De asemenea de efectul benefic al metodei se pot bucura si gravidele. Trebuie consultat inainte medicul. Nu s-au constatat probleme majore mai ales daca exercitiile sunt facute in primul trimestru de sarcina.

Alte articole din aceeasi categorie:
Winsor Pilates





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete