Gimnastica senzoriala

Gimnastica senzoriala

Gimnastica senzoriala este un procedeu foarte agreabil si relaxant care presupune intretinerea formei si imbogatirea capacitatilor gestuale, prin miscarea senzoriala a corpului.

Gimnastica senzoriala cuprinde exercitii specifice care favorizeaza eliberarea tensiunilor la nivelul spatelui si al umerilor si dezvoltarea perceptiei asupra propriei persoane.

Aceasta metoda a fost creata de catre profesorul Danis Bois, profesor la Universitatea din Lisabona. Metoda Danis Bois, a aparut la sfarsitul anilor '70 si se bazeaza pe perceptia, intelegerea si practica miscarii in intreaga ei dimensiune, dar si pe date din domeniul neurofiziologiei miscarii si pe trairile senzoriale.

Aceasta gimnastica este una lenta, blanda, dar si o gimnastica anti-stres. Efectele sale se orienteaza asupra coordonarea corpului, in special spatele si umerii, asupra actiunilor picioarelor, se obtine o mai buna stabilitate si rezistenta a membrelor inferioare si asupra gesturilor, care devin mai fluide si cu un grad ridicat de personalitate.

Obiectivele gimnasticii senzoriale sunt acelea de: eliberarea tensiunilor psihice si corporale, atenuarea stresului legat de activitatea profesionala si relationarea cu sine.

Permite coordonarea perfecta a umerilor, a claviculelor si omoplatilor si este recomandata persoanelor care suferea de dureri de spate, de reumatism, dar dupa cum am mai specificat in aceste randuri este si o gimnastic anti-stres si prin urmare este recomandata persoanelor care sufera de dureri de cap, de stari de tensiune.

Exercitiile fizice nu implica un efort fizic si prin urmare poate fi practicata pana la o varsta mai inaintata.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete