Sucuri din fructe si legume

Sucuri din fructe si legume

Sucurile din fructe si legume sunt bogate in vitamine, minerale, enzime intarind sistemul imunitar, dand vitalitate organismului si ajutand la ajuta la o mai buna digestie. Sucurile din fructe si legume e bine sa fie consumate la scurt timp dupa prepararea lor. Astfel sunt pastrate in bune conditii toate componenetele din suc: glucide, acizi organici, sarurile minerale, enzime, vitamine.

Un suc foarte bun , ce contine o serie de substante active este sucul de morcovi. Sucul de morcovi are un gust deosebit de placut, fiind apreciat atat de cei mici cat si de cei mari. Este bogat in vitaminele A, B1, C, K, minerale: Ca, Fe, Mg, K, dar si in caroten, un compus care reprezinta un precursor al vitaminei A. Vitamina A este foarte importanta in ameliorarea si vindecarea bolilor aparatului ocular.

Un alt suc hranitor si plin de vitamine este sucul de telina. Este un bun diuretic, ajuta la o mai buna digestie, prin stimularea secretiei de bila.

Sucul de rosii este bogat in vitamina C, fier si potasiu si  are o buna actiune detoxifianta.

Sucurile de fructe sunt si mai apreciate datorita aromelor deosebite. Un suc bogat in vitamina C, care va ajuta sa luptati cu raceala,  cu starea de oboseala este sucul de portocale. Pe langa gustul placut si continutul in vitamine si minerale, sucul de portocale va ajuta in anemie, si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Sucul de mere precum si cel de pere contin o serie de minerale, vitamine si carbohidrati, si sunt de preferat sa se consume dimineata la micul-dejun.

Un suc cu un efect puternic antioxidant si detoxifiant este sucul de struguri. Mai contine: calciu, fier, si fosfor.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Moda primavara-vara 2007
  Moda primavara-vara 2007

  Tendintele pentru moda primavara-vara 2007 sunt o imbinare reusita a modei anilor '80 cu stilul modern

 • Cum se stabileste valoarea diamantelor
  Cum se stabileste valoarea diamantelor Valoarea diamantelor se stabileste in functie de patru parametrii, indicatori care mai poarta numele de sistemul
 • Clarinol
  Clarinol Clarinol este un supliment alimentar pe baza de acid linoleic conjugat compus ce  impedica depunerea grasimilor
 • Fitoterapia pentru colecistopatii
  Fitoterapia pentru colecistopatii

  Durerile colecistice sunt acele dureri biliare, care provoaca disconfort abdominal, senzatie de greata, durere moderata abdominala

 • Slabire forte dupa sarbatori
  Slabire forte dupa sarbatori Am sarbatorit din plin si a fost bine meritat insa nu credeti ca este momentul sa
 • Scapa de pete
  Scapa de pete

  Scapă de pete rapid și eficient prin folosirea produselor din comerț, însă dacă pata este recentă