Sucuri din fructe si legume

Sucuri din fructe si legume

Sucurile din fructe si legume sunt bogate in vitamine, minerale, enzime intarind sistemul imunitar, dand vitalitate organismului si ajutand la ajuta la o mai buna digestie. Sucurile din fructe si legume e bine sa fie consumate la scurt timp dupa prepararea lor. Astfel sunt pastrate in bune conditii toate componenetele din suc: glucide, acizi organici, sarurile minerale, enzime, vitamine.

Un suc foarte bun , ce contine o serie de substante active este sucul de morcovi. Sucul de morcovi are un gust deosebit de placut, fiind apreciat atat de cei mici cat si de cei mari. Este bogat in vitaminele A, B1, C, K, minerale: Ca, Fe, Mg, K, dar si in caroten, un compus care reprezinta un precursor al vitaminei A. Vitamina A este foarte importanta in ameliorarea si vindecarea bolilor aparatului ocular.

Un alt suc hranitor si plin de vitamine este sucul de telina. Este un bun diuretic, ajuta la o mai buna digestie, prin stimularea secretiei de bila.

Sucul de rosii este bogat in vitamina C, fier si potasiu si  are o buna actiune detoxifianta.

Sucurile de fructe sunt si mai apreciate datorita aromelor deosebite. Un suc bogat in vitamina C, care va ajuta sa luptati cu raceala,  cu starea de oboseala este sucul de portocale. Pe langa gustul placut si continutul in vitamine si minerale, sucul de portocale va ajuta in anemie, si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Sucul de mere precum si cel de pere contin o serie de minerale, vitamine si carbohidrati, si sunt de preferat sa se consume dimineata la micul-dejun.

Un suc cu un efect puternic antioxidant si detoxifiant este sucul de struguri. Mai contine: calciu, fier, si fosfor.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete