Salate

Salate

Acest anotimp, primavara, ne aduce pe masa, salate suculente, precum si fructe de tot soiul. Este recomandat sa consumati cat mai multe salate, care reprezinta un izvor bogat de vitamine pretioase, precum si de utile saruri minerale.

Este bine ca salata verde sa o consumati cat mai proaspat, prin urmare cumparati-o zilnic. Daca va aprovizionati pentru mai multe zile si cumparati dintr-o data o cantitate mare de salata, trebuie sa o pastrati intr-un loc racoros si intunecos, infasurata intr-o panza de in sau canepa ori invelita cu hartie metalizata.

Nu o pastrati in nici un caz mai mult de 24 de ore, deoarece isi pierde suculenta si prospetimea. 

Salata verde, care este bogata in vitaminele B si C, are o valoare calorica redusa, astfel incat sa nu afecteze in nici un fel silueta. Ea inlesneste si activeaza digestia, deoarece cuprinde multa celuloza, insa nu este recomandata celor care sufera de colita.

Pentru cei care au o sensibilitate la nivelul stomacului, este foarte potrivita cicoarea de gradina (andivele), fiind si aceasta bogata in vitamine si saruri minerale.

Cresonul  este aromat, diuretic si racoritor si este salata cea mai bogata in vitamina C, continand si o cantitate insemnata de fier si sulf.

Inainte de a prepara salata, aceasta trebuie spalata foarte bine, foaie cu foaie, pentru a inlatura pamantul si alte impuritati, precum si eventualele oua de paraziti intestinali. Frunzele spalate se pun apoi intr-un vas cu apa, in care adaugati zeama unei jumatati de lamaie, o ceasca de otet de vin sau o lingurita de sare, insa nu trebuie sa le lasati sa pluteasca deasupra apei, ci trebuiesc scufundate.

Lasati vasul acoperit aproximativ o jumatate de ora, dupa care spalati salata sub un jet de apa rece si o lasati sa se scurga intr-o sita.

Pentru a obtine o salata savuroasa trebuie sa stiti ca frunzele umezite de apa in care au fost spalate se tamponeaza usor intre doua carpe curate, pentru a se indeparta excesul de umiditate. Uleiul pentru salate se amesteca separat, intr-o ceasca cu otet, sare, piper, dupa cum doriti dumneavostra. Amestecul se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri, apoi se toarna reprede deasupra frunzelor de salata, pe care le puteti amesteca cu ceapa verde, patrunjel, ridichi si alte verdeturi.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Sfaturi utile pentru a invinge canicula
    Sfaturi utile pentru a invinge canicula

    Urmatoarele sfaturi pentru a invinge canicula va vor ajuta sa scapati cu brio de caldura sufocanta. In

  • Cocktail-uri ametitoare
    Cocktail-uri ametitoare

    Intr-un articol precedent am prezentat cateva cocktail-uri care sunt recomandate daca dati vreo petrecere sau aveti

  • Bratari
    Bratari

    Printre accesoriile unei femei, pe langa cercei, coliere, margele sau genti, se numara si diferite bratari, fie

  • Ligatura trompelor - metoda de contraceptie definitiva
    Ligatura trompelor - metoda de contraceptie definitiva

    Ligatura trompelor este o metoda de contraceptie definitiva, deoarece in urma interventiei chirurgicale trompele sunt legate,

  • Model CV
    Model CV

    Este foarte important pentru angajare sa scriem un C.V. (Curriculum Vitae) foarte bine, pentru a avea o sansa

  • Trucuri ca sa elimini celulita
    Trucuri ca sa elimini celulita Este dovedit faptul ca orice strategie si tratament te-ai decide sa urmezi, daca inainte vei incepe


Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete