Salate

Salate

Acest anotimp, primavara, ne aduce pe masa, salate suculente, precum si fructe de tot soiul. Este recomandat sa consumati cat mai multe salate, care reprezinta un izvor bogat de vitamine pretioase, precum si de utile saruri minerale.

Este bine ca salata verde sa o consumati cat mai proaspat, prin urmare cumparati-o zilnic. Daca va aprovizionati pentru mai multe zile si cumparati dintr-o data o cantitate mare de salata, trebuie sa o pastrati intr-un loc racoros si intunecos, infasurata intr-o panza de in sau canepa ori invelita cu hartie metalizata.

Nu o pastrati in nici un caz mai mult de 24 de ore, deoarece isi pierde suculenta si prospetimea. 

Salata verde, care este bogata in vitaminele B si C, are o valoare calorica redusa, astfel incat sa nu afecteze in nici un fel silueta. Ea inlesneste si activeaza digestia, deoarece cuprinde multa celuloza, insa nu este recomandata celor care sufera de colita.

Pentru cei care au o sensibilitate la nivelul stomacului, este foarte potrivita cicoarea de gradina (andivele), fiind si aceasta bogata in vitamine si saruri minerale.

Cresonul  este aromat, diuretic si racoritor si este salata cea mai bogata in vitamina C, continand si o cantitate insemnata de fier si sulf.

Inainte de a prepara salata, aceasta trebuie spalata foarte bine, foaie cu foaie, pentru a inlatura pamantul si alte impuritati, precum si eventualele oua de paraziti intestinali. Frunzele spalate se pun apoi intr-un vas cu apa, in care adaugati zeama unei jumatati de lamaie, o ceasca de otet de vin sau o lingurita de sare, insa nu trebuie sa le lasati sa pluteasca deasupra apei, ci trebuiesc scufundate.

Lasati vasul acoperit aproximativ o jumatate de ora, dupa care spalati salata sub un jet de apa rece si o lasati sa se scurga intr-o sita.

Pentru a obtine o salata savuroasa trebuie sa stiti ca frunzele umezite de apa in care au fost spalate se tamponeaza usor intre doua carpe curate, pentru a se indeparta excesul de umiditate. Uleiul pentru salate se amesteca separat, intr-o ceasca cu otet, sare, piper, dupa cum doriti dumneavostra. Amestecul se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri, apoi se toarna reprede deasupra frunzelor de salata, pe care le puteti amesteca cu ceapa verde, patrunjel, ridichi si alte verdeturi.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Ginsengul elimina celulita
    Ginsengul elimina celulita

    Pentru foarte multe femei celulita, adica pielea cu aspect de coaja de portocala, ramane o mare

  • Dieta South Beach
    Dieta South Beach

    Dieta South Beach este o dieta revolutionara, creata de medicul cardiolog Arthur Agatston, si garanteaza rezultate

  • Coafuri pentru parul lung
    Coafuri pentru parul lung Coafurile pentru parul lung sunt cele mai sofisticate coafuri deoarece poti opta pentru mai multe genuri
  • Tunsori 2010
    Tunsori 2010 Tunsori in 2010, coafuri in 2010, cum ne aranjam parul in 2010, iata cateva dintre preocuparile
  • Tratamentul homeopat
    Tratamentul homeopat

    Tratamentul homeopat este o metoda terapeutica care se bazeaza pe un tratament medical naturist, lipsit de

  • Tintaura
    Tintaura

    Tintaura este planta a carei principale calitati ajuta la revenirea poftei de mancare. Pentru aceasta proprietate