Salate

Salate

Acest anotimp, primavara, ne aduce pe masa, salate suculente, precum si fructe de tot soiul. Este recomandat sa consumati cat mai multe salate, care reprezinta un izvor bogat de vitamine pretioase, precum si de utile saruri minerale.

Este bine ca salata verde sa o consumati cat mai proaspat, prin urmare cumparati-o zilnic. Daca va aprovizionati pentru mai multe zile si cumparati dintr-o data o cantitate mare de salata, trebuie sa o pastrati intr-un loc racoros si intunecos, infasurata intr-o panza de in sau canepa ori invelita cu hartie metalizata.

Nu o pastrati in nici un caz mai mult de 24 de ore, deoarece isi pierde suculenta si prospetimea. 

Salata verde, care este bogata in vitaminele B si C, are o valoare calorica redusa, astfel incat sa nu afecteze in nici un fel silueta. Ea inlesneste si activeaza digestia, deoarece cuprinde multa celuloza, insa nu este recomandata celor care sufera de colita.

Pentru cei care au o sensibilitate la nivelul stomacului, este foarte potrivita cicoarea de gradina (andivele), fiind si aceasta bogata in vitamine si saruri minerale.

Cresonul  este aromat, diuretic si racoritor si este salata cea mai bogata in vitamina C, continand si o cantitate insemnata de fier si sulf.

Inainte de a prepara salata, aceasta trebuie spalata foarte bine, foaie cu foaie, pentru a inlatura pamantul si alte impuritati, precum si eventualele oua de paraziti intestinali. Frunzele spalate se pun apoi intr-un vas cu apa, in care adaugati zeama unei jumatati de lamaie, o ceasca de otet de vin sau o lingurita de sare, insa nu trebuie sa le lasati sa pluteasca deasupra apei, ci trebuiesc scufundate.

Lasati vasul acoperit aproximativ o jumatate de ora, dupa care spalati salata sub un jet de apa rece si o lasati sa se scurga intr-o sita.

Pentru a obtine o salata savuroasa trebuie sa stiti ca frunzele umezite de apa in care au fost spalate se tamponeaza usor intre doua carpe curate, pentru a se indeparta excesul de umiditate. Uleiul pentru salate se amesteca separat, intr-o ceasca cu otet, sare, piper, dupa cum doriti dumneavostra. Amestecul se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri, apoi se toarna reprede deasupra frunzelor de salata, pe care le puteti amesteca cu ceapa verde, patrunjel, ridichi si alte verdeturi.





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Moda pentru primavara 2008
    Moda pentru primavara 2008

    Moda pentru primavara 2008 se caracterizeaza in primul rand prin stilul minimalist al tinutelor, prin culorile

  • Cocteiluri
    Cocteiluri

    Pentru cele dornice sa incerce mixuri mai savante, iata cateva retete de cocteiluri foarte renumite.

    Solar

  • Tae-bo pentru fesieri
    Tae-bo pentru fesieri

    Tae-bo a devenit unul dintre sporturile cele mai practicate in toata lumea, datorita efectului lui asupra

  • Ceai impotriva colicilor
    Ceai impotriva colicilor

    Colicii sau crampele abdominale apar mai ales la copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4

  • Aquaterapia
    Aquaterapia Aquaterapia presupune pe langa hidratarea, catifelarea si netezirea pielii si un efect de relaxare a corpului
  • Costa del Sol
    Costa del Sol

    Costa del Sol este o bijuterie a Spaniei care detine faleze, plaje fierbinti, gradini colorate si