E-uri care pot provoaca boli grave

E-uri care pot provoaca boli grave

Marea majoritate a alimentelor contin aditivi periculosi cunoscuti sub numele de E-uri. E-urile pot provoca boli grave de aceea e bine sa cunosti care sunt E-urile de care trebuie sa te feresti. Citeste cu mare atentie lista de ingrediente si evita produse precum: dropsuri, inghetata, sucuri, snacksuri, dulciuri etc.

E 102 (tartrazina) da culoarea galbena produselor alimentare. Poate conduce la o serie de afectiuni precum alegii, astm, tulburari de vedere si respiratorii. Poate avea actiune cancerigena in special la nivelul glandei tiroide, provoaca deficiente de vitamine din complexul B. Se gaseste in dulciuri, musta, supe instant.

E 104 este tot un colorant denumit si galben de chinolina. Este mai putin nociv decat E102 insa poate provoca dermatite. Se gaseste mai ales in budinci si inghetata.

E 120 (acid carminic) este folosit pentru a da culoarea rosie dropsurilor si sucurilor. Poate provoca alergii.

E 122 (azorubina) - colorant rosu- se gaseste in dulciuri, martipan, jeleu. Este interzisa folosirea lui in foarte multe tari precum SUA, Japonia, Suedia etc. Provoaca alergii sieste interzis persoanelor care sufera de astm.

E 124 (rosu Ponceau) se adauga mai ales in mezeluri si snacksui. Este intersis in SUA si poate provoaca tumori la nivelul glandei tiroide, poate da o serie de reactii adverse celor care sufera de astm sau sunt alergegice la acid acetil salicilic (aspirina).

E 127 (eritrozina) este tot un colorant (da culoarea rosie alimentelor). Se adauga in compoturi, si poate da mutatii genetice precum si cancer la nivel tiroidian.

 

 





Comentarii

  • 1 0
    Alex
    Noi ,consumatorii am trebui sa facem reclamatii si nu m-ai cumparam aceste produse care ne fac sa ne imbolnavim de fel si fel de boli periculoase , ar trebui cu totii sa luam masuri !
  • 1 0
    Mihaela
    Peter,
    Cum sa spui sa nu se mai atraga atentia consumatorilor? Ei trebuie sa se fereasca de alimente prelucrate si artificiale, sucuri, dulciuri, mezeluri. Intradevar, autoritatile trebuie sa ia masuri, dar pana atunci, eu prefer sa stiu ce mananc, si sa nu dau banii pe toxine. Pierderea este a producatorilor, nu a mea.
  • 1 0
    peter
    Mereu ni se atrage atentia asupra acestor produse periculoase. Ma intreb de ce noua consumatorilor ni se atrage atentia si nu producatorilor, care au totul in mana lor. Consumatorul ce poate face cand gaseste pe toate produsele asemenea toxine? Din cate stiu, sau ma insel?, exista o autoritate platita din banii contribuabililor care ar trebui sa se ocupe de controlul sanatatii populatiei, dar care nu face altceva decat sa ia de urechi pe consumator. Deci, nu mai atrageti atentia consumatorului, ci sa se intervina acolo unde trebuie, de la sursa.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

  • Dieta daneza
    Dieta daneza

    Dieta daneza denumita si dieta pentru schimbarea metabolismului, este o dieta foarte grea care dureaza 13

  • Probioticele, bacterii prietenoase
    Probioticele, bacterii prietenoase Îmi dau seama că nu e un tip de subiect care sa-ti fi atras atentia in
  • Efectele benefice ale papadiei
    Efectele benefice ale papadiei

    Papadia este un izvor de vitamine (A, B, C, si D), proteine, glucide, dar si tanin,

  • Ingrijirea pielii
    Ingrijirea pielii

    Pentru a avea o piele hidratata, tonica, fara celulita si fara vergeturi trebuie sa inveti sa

  • Semnificaţia viselor
    Semnificaţia viselor Seminificaţia viselor (sau interpretarea viselor) este procesul prin care dăm un anumit sens unui vis. În
  • Miel la cuptor
    Miel la cuptor

    Pe orice masa traditionala de Paste trebuie sa fie oua vopsite, pasca, drob si miel la