Cura cu struguri este cea mai recomandata copiilor si varstnicilor, deoarece zaharurile din struguri sunt imediat asimilate de organism.
Se estimeaza ca 1 kg de struguri sau 1 l de must furnizeaza organismului 700-1000 de calorii, insa se recomanda aceasta cura cu struguri mai ales celor care sufera de rinichi.
Unul dintre efectele curei este cel de energizare, zaharurile simple din struguri reprezentand elementul cel mai necesar pentru efortul muschilor si devin indispensabile pentru functia muschiului cardiac si a sistemului nervos central.
Este si vitaminizanta datorita continutului bogat si variat de vitamine, vitamina B si C, diuretica, prin continutul mare de apa si prezenta potasiului, dar si laxativa, datorita acizilor organici si celulozei, daca strugurii sunt consumati cu pielita si seminte.
Boabele de struguri redau pofta de mancare, favorizeaza digestia, calmeaza tusea si la copii actioneaza impotriva viermilor intestinali.
Mustul proaspat, se poate folosi si in anemie, datorita proprietatilor sale, in covalescente, surmenaj, astenie, congestia ficatului si a splinei, tulburari digestive.
Frunzele de vita-de-vie spalate, maruntite prin zdrobire si aplicate pe frunte combat durerile de cap si cele produse de arsuri. Sub forma de infuzie ajuta celor care sufera de insomnie.
Cura cu struguri dureaza 3 saptamani si se incepe cu cantitati mici de struguri - 300 g/zi, pe stomacul gol. Cantitatea se mareste treptat pana la 3 kg pe zi, timp de o saptamana, apoi se scade treptat, la 3 portii pe zi luate cu o ora inainte de masa.
Atunci cand ne-am plictisit de look-ul nostru si vrem sa schimbam ceva, cel mai la indemana
Cand spui voluntariat, te gandesti la o munca in care din punct de vedere material nu castigi
Lamaia are foarte multe utilitati, nu numai la mancaruri, regimuri si diete, dar si in a
Cel mai mare atu al plantelor este acela ca ofera o senzatie de relaxare, de prospetime,
Vestele se poarta la orice tinuta si sunt la moda si in acest an, mai ales