Calorii

Calorii Calorii in alimentatie, sau cate calorii trebuie sa consumam zilnic pentru a ne mentine greutatea, acestea sunt cele mai frecvente intrebari atunci cand ne preocupa felul in care aratam. Pentru a lamuri aceasta problema trebuie spus de la bun inceput ca nu exista un numar de calorii zilnice valabil pentru toate persoanele. Consumul zilnic de calorii este influentat de o serie de indici: varsta, sex, inaltime, greutate, efort. Asa ca atunci cand va calculati aportul zilnic de calorii nu uitati de toti acesti factori care influenteaza rezultatul.

Specialistii in nutritie, pe baza unor studii de durata, au stabilit ca numarul de calorii zilnice se calculeaza cu ajutorul unei ecuatii care tine cont de toti factorii mentionati mai sus.

Prin urmare mai intai trebuie sa-ti calculezi valoarea metabolismului bazal, care reprezinta energia consumata pentru mentinerea la nivel optim a unor activitati fiziologice de baza: respiratie, activitatea inimii, activitatea celebrala, activitatea rinichilor, activitatile legate de reglarea temperaturii si a presiunii.

Ritmul metabolismului bazal (RMB) ia in calcul G (greutatea/Kg, I (inaltimea/cm) si V(varsta/ani). El se calculeaza astfel:

RBM pentru femei: 655+(9.6xG)+(1.8xI)-(4.7xV)

RBM pentru barbati: 66+(13.7xG)+(5xI)-(6.8xV)

Pentru a calcula aportul zilnic de calorii trebuie sa folosim ecuatia lui Harris Benedict care este o formula ce utilizeaza valoarea ritmului metabolismului bazal careia ii aplica factorul activitatii fizice. Mai precis RMB se inmulteste cu o valore in functie de cat efort depui zilnic:

Sedentar: RMBx1.2

Activitati fizice usoare: RMBx1.375

Activitati fizice moderate: RMBx1.55

Activitati fizice mari: RMBx1.725

Activitati fizice exceptionale: RMBx1.9

Toate aceste calcule va vor da numarul de calorii necesare pentru a va mentine greutatea. Daca vreti sa slabiti atunci va trebui sa alegeti alimente mai sarace in calorii si sa depuneti mai mult efort zilnic.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Ziua Mamei
  Ziua Mamei

  Ziua Mamei isi are originile din Grecia Antica, pe atunci se aduceau ofrande si se inchina

 • Friptura de miel la tava
  Friptura de miel la tava

  Se apropie sarbatorile de Paste si asa cum spune traditia pe masa fiecaruia trebuie sa fie

 • Cromoterapia
  Cromoterapia Cromoterapia reprezinta terapia prin culori, care te relaxeaza si iti ofera buna dispozitie. Este folosita inca
 • Tratamentul homeopat
  Tratamentul homeopat

  Tratamentul homeopat este o metoda terapeutica care se bazeaza pe un tratament medical naturist, lipsit de

 • Riscurile folosirii betisoarelor de urechi
  Riscurile folosirii betisoarelor de urechi Foarte multe mame folosesc betisoare pentru igiena urechilor celor mici si nu numai, deoarece s-a constatat
 • Tendinte in machijul acestui sezon
  Tendinte in machijul acestui sezon

  Tendinta generala in sezonul primavara-vara este una care scoate foarte mult in evidenta feminitatea. Dantele, pliseurile,Linkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete