5 pasi pentru a reveni la forma maxima

5 pasi pentru a reveni la forma maxima

Acum ca sarbatorile s-au dus si concediul s-a incheiat, trebuie sa facem un efort in plus sa ne adaptam la programul intens de lucru din timpul unei  saptamani obisnuite. Pentru ca adaptarea sa fie cat mai usoara, va trebui sa apelati la un program bine pus la punct ce include dieta, sport si relaxare.

Pasul 1. Daca de sarbatori ati mancat mult si nu ati putut rezista tentatiei de a incerca toate preparatele specifice, acum e nevoie sa urmati un regim alimentar de detoxifiere si revitalizare. Incepeti prin a consuma suc de lamaie pe o perioada de 10 zile pornind de la o lamaie si crescand in fiecare zi cantitatea cu inca una. Pentru cine nu poate sa consume sucul ca atare, le recomandam sa il bea sub forma de limonada, indulcita cu putina miere.

Pasul 2. Evitati sa mancati carne la masa de seara. O salata de legume, ornata cu branzica proaspata de vaca (ar fi de preferat sa consumati branza degresata) este mai mult decat suficient. Aveti grija sa nu mai mancati nimic cu 3-4 ore inainte de culcare. Stomacul nu trebuie sa munceasca pe timpul noptii, pentru ca dimineata sa va treziti refacute si odihnite pe deplin.

Pasul 3. Renuntati cel putin 10 zile la a mai cosuma sucuri si alte bauturi carbogazoase. Ar fi foarte bine daca ati evita si  alcoolul pentru o scurta perioada de timp. Beti numai apa plata, in jur de 2l pe zi.

Pasul 4. Plimbarile in aer liber, dupa program, va vor reconforta. O jumatate de ora e suficienta pentru a avea un somn odihnitor.

Pasul 5. Incarcati sa va deconectati de toate problemele si greutatile din timpul zilei facand inainte de culcare, o baie cu esente aromate. Aveti de asemenea grija ca asternuturile sa fie cat mai confortabile si camera bine aerisita.

Comentarii

 • 1 0
  stevania
  multe lruucri frumoase pe care le putem descoperi in noi. Uneori reusim singuri, alteori cu ajutorul celor din jurul nostru. Daca ce gasesti aici mai adauga un gand gandurilor tale, ma bucur. Si pentru bucuria asta, iti multumesc.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

 • Mituri despre ciocolata
  Mituri despre ciocolata

  Cele mai multe mituri despre ciocolata se refera la faptul ca ciocolata ingrasa. Este foarte adevarat

 • Exercitii pentru gambe
  Exercitii pentru gambe

  Multe exercitii pentru gambe necesita depunerea unui efort suplimentar, ceea ce inseamna ca pentru a lucra

 • Un somn odihnitor
  Un somn odihnitor Pentru a visa frumos si a va trezi de-a dreptul odihnite puteti incerca cateva metode de
 • Dieta disociata
  Dieta disociata Dieta disociata este una dintre dietele care dau rezultatele asteptate, iar dupa ce vei renunta la
 • Tratament pentru ochii umflati
  Tratament pentru ochii umflati

  Din cauza unui somn neodihnitor, foarte multe persoane se trezesc cu ochii umflati. Pentru prevenirea acestui disconfort este recomandat

 • Ce semnificatie are scorul Apgar?
  Ce semnificatie are scorul Apgar? Scorul Apgar reprezinta un indice atribuit nou-nascutului in primul minut de viata si care apreciaza starea