Cura pe baza de germeni de grau

Cura pe baza de germeni de grau

Graul germinat este extrem de important pentru starea de bine a organismului dat fiind continutul bogt in vitamine, in special complexul vitaminic B. Printre efectele benefice ale unei astfel de cure se numara : refacrea vizibila a starii de sanatate, refacerea caderii parului, a acuitatii vizuale, scapati de durerile de dinti, de durerile de cap. O serie de boli grave isi gasesc ameliorarea prin consumul de grau incoltit: bronsite, tromboflebite, polinevrite, boli gastrice si intestinale, afectiuni ale aparatului genital.

Cei care au apelat la o astfel de cura au fost pe deplin multumiti, efectele secundare fiind infime. Boabele de grau incoltit sunt bogate in enzime atat de necesare pentru reglarea proceselor metabolice. Aportul nutritiv crescut este un beneficiu pentru persoanele care vor sa se ingrase. Insa in cazul in care doriti sa va pastrati silueta va trebui sa fiti atente la consumul de paste fainoase, paine, orez, dar si la consumul de grasimi si zaharuri.

Reteta pentru obtinerea  germenilor de grau este foarte simpla. Boabele de grau (100g) se spala bine cu apa rece si se pun intr-un vas peste care se adauga apa cat sa acopere intreaga cantitate. Vasul va fi tinut intr-un loc calduros pentru a se putea produce cu mai multa usurinta fenomenul de germinare. Dupa 24 de ore, graul incoltit se spala cu apa rece si se marunteste bine cu ajutorul robotului de bucatarie. Se poate consuma cu lapte in raport 1/1 sau cu apa respactand aceleasi raport.

Cura trebuie sa dureze cel putin o luna, timp in care se va consuma in fiecare zi 100g grau incoltit proaspat.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin