Atat fructele cat si legumele constituie o sursa impotanta de elemente nutritive, cele mai importante fiind vitaminele si mineralele. Consumul zilnic de fructe si legume proaspete este recomandat atat persoanelor sanatoase dar mai ales celor care sufera de diverse avitaminoze.
Legumele contin aproximativ 80% apa si sunt sarace in glucide, lipide si proteine. Cel mai mare continut este in vitamina C dar si in caroten. Avand in vedere faptul ca organismul
Persoanele care au grupa sanguina AB au un aparat digestiv care a luat atat din calitatile dar si din defectele grupelor A si B. De aceea aceste persoane tolereaza foarte bine legumele si fructele dar si carnea de peste si o gama foarte variata de produse lactate.
Persoanele care au aceasta grupa sanguina au un aparat digestiv care se poate adapta cu usurinta la o alimentatie foarte variata. Pot consuma atat carne, spacifica pentru alimentatia celor de grupa 0, dar si legume, fructe si cereale, caracteristice celor de grupa A. De asemenea persoanele de grupa B, tolereaza foarte bine laptele si toate produsele pe baza de lapte.
Persoanele care fac parte din aceasta categorie au in general un aparat digestiv sensibil. De aceea le este recomandat consumul de fructe si legume si mai putin carnea, exceptie facand cea de peste.
Foarte multi nutritionisti sustin ideea ca in functie de grupa sanguina a fiecaruia putem spune daca un produs alimentar este benefic organismului sau nu. Astfel puteti slabi intr-un mod sanatos si fara sa va infometati. Nu numai ca veti obtine greutatea ideala dar va veti intari si sistemul imunitar iar bolile vor sta departe de dumneavoastra.
Cei care au grupa sanguina 0 sunt persoane care tolereaza foarte bine carnea. Acest lucru