Prima experienta sexuala

Prima experienta sexuala

Esti pregatita pentru primul contact sexual? Raspunsul la intrebare nu este unul simplu. Sunt foarte multi factori care influenteaza luarea unei astfel de decizii. Poate fi simpla curiozitate sau daruirea ca dovada a iubirii. Nu exista o reteta universal valabila, dat fiind faptul ca motivatiile difera foarte mult de la un caz la altul.

Dupa o perioada mai mult sau mai putin indelungata, intr-o relatie intervine contactul sexual. Prima traire va influenta foarte mult dezvoltarea personalitatii si modul in care se vor desfasura urmatoarele experiente. Atunci cand daruirea inseamna foarte mult pentru tine, adica este pecetluirea unei iubiri, comportarea ulterioara va fi una pozitiva. Te cunosti de ceva vreme cu partenerul tau si chiar daca primul contact nu va aduce o satisfactie totala, va trezi dorinta repetarii lui cat mai curand posibil.

Daca prima expunere ar fi cea mai fericita, se intampla ca momentul primului contact sexual sa aiba loc ca urmare a actiunii lui de convingere. Nu ar trebui sa te lasi impresionata de pledoaria lui, cum ca nu se mai poate "chinui". Nu este o motivatie suficinta. Conteaza mult mai mult ceea ce simti tu si ceea ce iti doresti de fapt. Nu uita ca o prima experienta negativa te va influenta foarte mult pe viitor.

Un alt aspect ar fi acela ar daruirii din teama de a nu-ti pierde partenerul. Dupa mai multe discutii in care el te-a avertizat ca te va parasi si isi va cauta o alta fata care nu il va trata "in felul asta", crezi ca este momentul sa-ti incepi viata sexuala. Este o decizie gresita. De unde ai convingerea ca nu te va parasi dupa aceea? Daca ai indoieli mai bine asteapta momentul potrivit, in care nu vor exista presiuni din partea lui. Dovada iubirii este importanta pentru decizia ta.

Curiozitatea pentru presupusa marea traire, te determina sa fii gata pregatita pentru primul contact sexual, si de multe ori se intampla chiar sa-l provoci. Vrei sa stii cum e, nu pentru ca simti ceva pentru el, ci pentru ca toate prietenele tale au trecut printr-o astfel de experienta si nu-ti doresti sa fii singura virgina din grup. Daca nu vei avea regrete mai tarziu, si esti convinsa ca parerea grupului conteaza, nimic nu te opreste sa vezi cum e. Doar ca ar trebui sa iei o decizie care sa conteze mai mult pentru tine decat pentru altii.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete