Cervicita

Cervicita Cervicita este practic inflamatia uterului. Poate fi localizata atat la nivelul colului uterin dar si la nivelul corpului uterin. Este o boala foarte raspandita si se manifesta de obicei prin scurgeri abundente cu aspect vascos, datorita infectarii glandelor colului uterin. Se mai pot produce rani in jurul orificiului colului uterin si de aceea pot aparea sangerari usoare.

In cazul constatarii acestor simptome trebuie consultat de urgenta medicul ginecolog. Se vor face numeroase investigatii deoarece in multe situatii cervicita avanseaza foarte repede si se transforma in cancer de col. Medicul specialist este singurul in masura sa va prescrie tratamentul adecvat. Nu incercati sa va tratati singure, apeland la tot felul de leacuri, deoarece una din cauzele aparitiei si in acelasi timp a agravarii bolii, sunt spalaturile vaginale cu diverse substante iritante.

Avorturile dese sunt alte cauze ale instalarii bolii, pentru ca in aceste interventii are loc dilatarea repetata a colului uterin. Contactul sexual protejat va poate scapa de o serie de neplaceri. Asa ca respectati aceste sfaturi. De asemenea este absolut necesar sa fiti foarte atente la normele de igiena sexuala.

Consultatarea periodica a medicului este absolut necesara. Avand in vedere consecintele grave ale bolii, de multe ori ajungandu-se la extirparea colului uterin, trebuie sa fiti forte constiente ca amanarea unei vizite la medic, atunci cand prezentati simptomele descrise mai sus, poate avea urmari nesteptate.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete