Cervicita

Cervicita Cervicita este practic inflamatia uterului. Poate fi localizata atat la nivelul colului uterin dar si la nivelul corpului uterin. Este o boala foarte raspandita si se manifesta de obicei prin scurgeri abundente cu aspect vascos, datorita infectarii glandelor colului uterin. Se mai pot produce rani in jurul orificiului colului uterin si de aceea pot aparea sangerari usoare.

In cazul constatarii acestor simptome trebuie consultat de urgenta medicul ginecolog. Se vor face numeroase investigatii deoarece in multe situatii cervicita avanseaza foarte repede si se transforma in cancer de col. Medicul specialist este singurul in masura sa va prescrie tratamentul adecvat. Nu incercati sa va tratati singure, apeland la tot felul de leacuri, deoarece una din cauzele aparitiei si in acelasi timp a agravarii bolii, sunt spalaturile vaginale cu diverse substante iritante.

Avorturile dese sunt alte cauze ale instalarii bolii, pentru ca in aceste interventii are loc dilatarea repetata a colului uterin. Contactul sexual protejat va poate scapa de o serie de neplaceri. Asa ca respectati aceste sfaturi. De asemenea este absolut necesar sa fiti foarte atente la normele de igiena sexuala.

Consultatarea periodica a medicului este absolut necesara. Avand in vedere consecintele grave ale bolii, de multe ori ajungandu-se la extirparea colului uterin, trebuie sa fiti forte constiente ca amanarea unei vizite la medic, atunci cand prezentati simptomele descrise mai sus, poate avea urmari nesteptate.
Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Tratarea acneei
  Tratarea acneei

  Foarte multe persoane si in special adolescentii sufera de acnee sau cosuri si puncte negre iar in

 • Chirurgia estetica
  Chirurgia estetica Chirurgia estetica a depasit bariera necesitatii medicale, interventiile chirurgicale estetice precum marirea sanilor, modificarea formei nasului,
 • Guarana
  Guarana Guarana este o planta urcatoare originara din Brazilia, care poate atinge o lungime de 10 m
 • Martisoare
  Martisoare De pe 1 Martie pana pe 8 Martie se ofera martisoare. Aceasta perioada se mai numeste
 • Avort
  Avort

  Despre avort se poate spune ca reprezinta intreruperea sarcinii inainte de perioada de viabilitate a fatului.

 • Traditii de Paste
  Traditii de Paste

  Pastele este sarbatoarea crestin-ortodoxa care anunta Invierea Domnului Isus Hristos, biruinta omenirii, triumful asupra suferintei si