Cauzele sterilitatii la femei

Cauzele sterilitatii la femei

Cauzele sterilitatii la femei sunt multiple si tocmai din acest motiv un control regulat la medic ar putea duce la depistarea din timp a problemelor si la o rezolvare cat mai rapida a acestora. Cauzele pot fi atat de natura hormonala, dar si anomalii ale uterului, ale colului uterin, ale ovarelor si trompelor. La toate acestea se mai adauga cauzele psihologice care sunt din ce in ce mai frecvente in ultima perioada.

Cauzele hormonale se datoreaza unei disfunctionalitati a functiilor glandulare ale ovarelor. Hormonii secretati intr-o cantitate insuficienta duc la lipsa instalarii unei sarcini. Dereglarile de la nivelul glandei hipofize precum si cele de la nivelul glandei tiroide au aceleasi efecte nedorite, si anume instalarea sterilitatii.

Cauzele care tin de anomalii la nivelul organelor de reproducere sunt extrem de numeroase. Col uterin obturat, infectii cu bacterii si gonococi, proasta aderenta a peretilor uterului, fibrom uterin, chisturi ovariene, leziuni la nivelul ovarelor, trompe obturate, sunt doar cateva dintre problemele care pot aparea si care duc la sterilitate. Multe dintre acestea se pot rezolva prin interventii chirurgicale.

La toate acestea se adauga si cauzele psihologice. Stresul din ce in ce mai mare la locul de munca si nu numai poate provoca sterilitate. O stare de tristete permanenta, un conflict intens in cuplu sunt alte cauze care se adauga atunci cand este vorba de imposibiliatea de a ramane insarcinata.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete