Anexita

Anexita

Anexita este o inflamatie a trompelor si ovarelor. Foarte multe femei sufera de aceasta afectiune, iar 50% dintre ele se confrunta cu forma cronica a bolii. Leziunile predominante sunt de obicei la trompa, ovarul fiind mai rar si in mai mica masura atins de procesul inflamator. Leziunile anexitei sunt de obicei bilaterale, insa mai accentuate intr-o parte.

Simptomatologia bolii se caracterizeaza in formele acute prin dureri abdominale, febra, secretie vaginala abundenta sau pierderi de sange. Intensitatea durerilor este variabila uneori fiind surde, alteori violente si exagerate de eforturile de urinare, de scaun.

Anexita cronica se caracterizeaza prin dureri persistente in bazin, uni sau bilaterale, accentuate de frig, oboseala, menstruatie. Foarte dureroase vor deveni si raporturile sexuale. De cele mai multe ori se intampla sa apara tulburari menstruale. Sterilitatea este una din urmarile frecvente ale inflamatiilor genitale cronice. Tratamentele formelor cronice este mai dificil si de lunga durata si trebuie luate toate masurile pentru a se evita imbolnavirea acuta. Medicii recomanda tratamentul medicamentos, cu antibiotice, calmante, vitamine. Se recomanda de asemenea repaus al pat. Tratmentul prescris trebuie urmat cu constiinciozitate pentru a permite organismului sa se refaca, deoarece in caz contrar se produc recidive frecvente, apar complicatii iar boala se va croniciza.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Die Hard 4 (Greu de ucis 4)
  Die Hard 4 (Greu de ucis 4)

  Die Hard 4 (Greu de ucis 4) intitulat "Live Free or Die Hard" sub regia lui Len

 • Zacusca
  Zacusca Ingrediente pentru zacusca de vinete: 10-12 vinete, 5 kg roşii, 2 kg ceapă, 30 de gogoşari
 • Sa locuim singuri sau cu parintii?
  Sa locuim singuri sau cu parintii? Sunt multe pareri pro si contra atunci cand vine vorba sa locuim singuri in casuta noastra
 • Dulceturi
  Dulceturi

  Cele mai gustoase dulceturi sunt cele din fructe proaspete, pe care le gasiti din abundenta in

 • Lac de unghii cu calciu si cheratina
  Lac de unghii cu calciu si cheratina

  Astor aduce o tehnologie inovatoare prin utilizarea elementelor de bază din compoziţia unghiei - calciul şi cheratina

 • Coafuri sic pentru parul rebel
  Coafuri sic pentru parul rebel

  Coafurile pentru parul rebel sunt usor de facut si daca apelezi la produse speciale pentru un