Anexita

Anexita

Anexita este o inflamatie a trompelor si ovarelor. Foarte multe femei sufera de aceasta afectiune, iar 50% dintre ele se confrunta cu forma cronica a bolii. Leziunile predominante sunt de obicei la trompa, ovarul fiind mai rar si in mai mica masura atins de procesul inflamator. Leziunile anexitei sunt de obicei bilaterale, insa mai accentuate intr-o parte.

Simptomatologia bolii se caracterizeaza in formele acute prin dureri abdominale, febra, secretie vaginala abundenta sau pierderi de sange. Intensitatea durerilor este variabila uneori fiind surde, alteori violente si exagerate de eforturile de urinare, de scaun.

Anexita cronica se caracterizeaza prin dureri persistente in bazin, uni sau bilaterale, accentuate de frig, oboseala, menstruatie. Foarte dureroase vor deveni si raporturile sexuale. De cele mai multe ori se intampla sa apara tulburari menstruale. Sterilitatea este una din urmarile frecvente ale inflamatiilor genitale cronice. Tratamentele formelor cronice este mai dificil si de lunga durata si trebuie luate toate masurile pentru a se evita imbolnavirea acuta. Medicii recomanda tratamentul medicamentos, cu antibiotice, calmante, vitamine. Se recomanda de asemenea repaus al pat. Tratmentul prescris trebuie urmat cu constiinciozitate pentru a permite organismului sa se refaca, deoarece in caz contrar se produc recidive frecvente, apar complicatii iar boala se va croniciza.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Spic auriu sau Pachystachys lutea
  Spic auriu sau Pachystachys lutea

  Spic auriu sau Pachystachys lutea face parte din familia Acantacee si este de provenienta sud-americana. Este

 • RespirUsor e acum si in Romania!
  RespirUsor e acum si in Romania! Compania GlaxoSmithKline a lansat in Romania un produs simplu de utilizat si eficace impotriva sforaitului. Benzile
 • Friptura de miel la tava
  Friptura de miel la tava

  Se apropie sarbatorile de Paste si asa cum spune traditia pe masa fiecaruia trebuie sa fie

 • Peste marinat
  Peste marinat

  Daca nu stiti ce sa mai gatiti (si acest lucru se intampla uneori des) va propun

 • Salata de pepene
  Salata de pepene

  Vara este in toi, ca si pepenii si pentru a gati cu totul special, va propun

 • Teste de dragoste
  Teste de dragoste Cele mai multe teste de dragoste se pot completa online, existand o multime de site-uri care