Anexita

Anexita

Anexita este o inflamatie a trompelor si ovarelor. Foarte multe femei sufera de aceasta afectiune, iar 50% dintre ele se confrunta cu forma cronica a bolii. Leziunile predominante sunt de obicei la trompa, ovarul fiind mai rar si in mai mica masura atins de procesul inflamator. Leziunile anexitei sunt de obicei bilaterale, insa mai accentuate intr-o parte.

Simptomatologia bolii se caracterizeaza in formele acute prin dureri abdominale, febra, secretie vaginala abundenta sau pierderi de sange. Intensitatea durerilor este variabila uneori fiind surde, alteori violente si exagerate de eforturile de urinare, de scaun.

Anexita cronica se caracterizeaza prin dureri persistente in bazin, uni sau bilaterale, accentuate de frig, oboseala, menstruatie. Foarte dureroase vor deveni si raporturile sexuale. De cele mai multe ori se intampla sa apara tulburari menstruale. Sterilitatea este una din urmarile frecvente ale inflamatiilor genitale cronice. Tratamentele formelor cronice este mai dificil si de lunga durata si trebuie luate toate masurile pentru a se evita imbolnavirea acuta. Medicii recomanda tratamentul medicamentos, cu antibiotice, calmante, vitamine. Se recomanda de asemenea repaus al pat. Tratmentul prescris trebuie urmat cu constiinciozitate pentru a permite organismului sa se refaca, deoarece in caz contrar se produc recidive frecvente, apar complicatii iar boala se va croniciza.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete