Sapa din ciment

Sapa din ciment

In momentul in care va decideti sa montati gresie, primul lucru pe care il aveti de facut este sa verificati daca podeaua este dreapta, cu ajutorul bolobocului, pe care il asezati pe podea si daca bula nu este pe centru, inseamna ca podeaua nu este plana si veti avea nevoie sa turnati sapa din ciment , pentru egalizare.

La magazinele de specialitate veti gasi o serie de produse din sapa, sub forma de pulbere, ambalate la saci, foarte bune calitativ, insa la preturi destul de piperate.

Prin urmare, in randurile care urmeaza va voi prezenta o solutie mai putin costisitoare si tot atat de buna si anume sapa pe baza de ciment si nisip.

Materialele de care aveti nevoie sunt: ciment, nisip cernut, cancioc, mistrie, dreptar si boloboc.

Cum se toarna sapa:

- Mai intai, inainte sa turnati sapa, trebuie ca suportul sa fie curatat, fara urme de praf sau alte impuritati;

- La trei masuri de nisip adaugati o masura de ciment si apa, pana ajunge la o consistenta ca aceea a adezivului preparat pentru gresie sau faianta si omogenizati bine, pentru a nu se forma cocoloase de material uscat;

- Lasati compozitia cu ciment timp de 10 minute pentru a absorbi bine apa, timp in care udati suportul din abundenta, pentru a face priza buna cu cimentul;

- Acoperiti mai intai fisurile, crapaturile suportului, apoi turnati sapa, uniformizand cu dreptarul. Nu uitati ca deasupra dreptarului trebuie sa puneti intotdeauna bolobocul, a carui bula trebuie sa fie pe centru.

Trebuie sa mai stiti ca cimentul lucreaza si de aceea timp de 3-4 zile trebuie sa udati din abundenta sapa, deoarece, in caz contrar, cimentul nu face priza buna cu suportul, crapa si trebuie sa il indepartati si sa o luati de la capat.

Si inca un lucru, dupa ce ati turnat sapa, lasati timp suficient de uscare, inainte de a va apuca sa montati gresia.

 

Comentarii

 • 19 19
  cocisioan
  am rurnat un strat de circa 5,cm de beton in curte si acum am constatat ca s-a esxfoliat ,intrebare: cum se poate remedia?
 • 127 45
  bianca
  la 240 mp de sapa cat ciment si nisip avem nevoie?
 • 76 26
  roxana
  am turnat o sapa de vreo 8cm in casa pe data de 23 martie cat timp trebuie lasata aveti idee?multumesc
 • 35 18
  Anonim
  TOTI SUNTENTI NISTE NECUNOSCATORI IN CE PRIVESTE SAPA
 • 15 4
  Anonim
  meseriasii lui peste din romania care dau numai buleala!pentru a face o sapa perfect dreapta prima se da un nivel ,se puncteaza cit de groasa vrei sa faci sapa se fac fase intre puncte drepte pe poloboc apoi se lasa un pic sa s usuce aceste fase pe care tragi cu dreptarul,nu la ochi sau din mina cu dreptarul.asa va garantez o sapa perfect dreata din toate unghiurile!
 • 11 7
  vai de capul vostru
  O sa pa care sa reziste trebuie sa aiba cel putin 6 cm si sa fie armata cu plasa metalica. Mai ales daca este la exterior. Altfel va crapa in timp nu foarte mare.
 • 51 10
  razvan
  buna , io va dau un sfat sa turnati astfel sapa saracului minim de 2,5 cm grosime si cand o prepari pui de ex. 4 roabe a 10 lopeti si pui 50 kg ciment bun amesteci nisipu cu cimentul uscat pana obtii o compozitie constanta dupa aceea iei lopata si incepi sa il transferi si uzi usor sa iasa semi umed si il pui unde vrei ca sigur nu va crapa restu le stii tu uzi intai suprtu
 • 20 3
  beyonce
  foarte ajutator si profesional! multumim mult!
 • 76 31
  Bogdan
  Am turnat sapa de beton in curte si se mananca stratul de deasupra pe unele locuri! Ce pot sa fac?
 • 30 20
  naspa
  oare ce tampit poate nivela o suprafata cu bolobocul pus pe dreptar ? cred ca vorbesti din experiente aiurea sau din inchipuiri!
Vezi toate comentariile (12 în total)

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFemininLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete