Pete de ojă? 4 trucuri simple pentru a scăpa de ele

Pete de ojă? 4 trucuri simple pentru a scăpa de ele Ți-ai pătat cu ojă bluza preferată, covorul sau mobila și nu ști ce să faci pentru a îndepărta petele? Folosește aceste trucuri la care nu te-ai fi gândit și scapă de griji!

De cele mai multe ori ți se întâmplă să pătezi cu ojă îmbrăcămintea. Unul dintre scenarii e cam așa: ești aproape gata să pleci la serviciu sau să ieși în oraș cu prietenele și îți dai seama că una dintre unghii nu arată bine. Încerci să o retușezi, însă fiind pe grabă “nenorocirea” se produce: cămașa preferată are acum o pată de ojă de toată frumusețea. Ce poți să faci în această situație? Acționează rapid folosind aceste trucuri simple pentru a scoate petele de ojă de pe haine:
  • Dizolvantul fără acetonă te ajută de cele mai multe ori. Trebuie mai întâi să-l testezi pe o suprafață mică de material să vezi dacă deteriorează sau nu țesătura. Dacă după acest test totul este în ordine, ai găsit soluția! Umezește o dischetă demachiantă și îndepărtează pata prin mișcări blânde. Dacă dizolvantul atacă țesătura, atunci e cazul să apelezi la un alt truc.
  • Încearcă fixativul pentru păr! Dă rezultate nemaipomenite! Pulverizează fixativ pe pată și apoi presează ușor cu un șervețel. Vei constata că fixativul a dizolvat oja și pata a dispărut.
Foarte important: după ce ai îndepărtat petele de ojă îmbrăcămintea trebuie pusă la spălat! Un ciclu rapid de 15-30 minute este suficient și articolul vestimentar preferat va arăta ca înainte!

Dacă niciunul dintre trucurile de mai sus nu funcționează, dă fuga la cea mai apropiată curățătorie! Te costă ceva mai mult, însă merită investiția atunci când ai pătat o piesă vestimentară la care nu vrei să renunți.

Pentru petele de ojă de pe covor folosește alcool denaturat sau alcool medicinal (trebuie să fie transparent, nu din acela colorat în albastru). Trucul cu alcool funcționează dacă ai un covor de culoare închisă. Pentru un covor alb e mai bine să folosești fixativ de păr.

Pentru petele de ojă de pe mobilă folosește fixativ. Pulverizează pe pata și lasă-l să acționeze 20-30 secunde. Tamponează apoi cu un șervețel. Repetă operațiunea de câteva ori și ai scăpat de pată! Nu încerca să folosești pe mobilă dizolvant sau alcool medicinal deoarece rezultatul poate fi un adevărat dezastru.

Citește și despre curățarea petelor de cafea.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFemininLinkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete