Pete de cafea? 5 metode sigure ca să scapi de ele!

Pete de cafea? 5 metode sigure ca să scapi de ele! Știm că petele de cafea pe haine, covoare, mochete, lavabil sau canapele par o tragedie, dar stai liniștită, toate se pot curăța dacă acționezi la timp. Și, în plus, nici nu ai nevoie să mergi la magazin pentru că toate se curăță cu produse uzuale pe care oricum le ai în casă.

Cu ce se curăță petele de cafea de pe haine?

Apă rece

Tamponează pata cu o lavetă îmbibată în apă rece. Pentru a evita să întinzi pata, tamponează, nu freca cu mișcări circulare. Folosește apă rece, pentru că apa caldă ar putea să fixeze și mai rău pata în material. Dacă pata a dispărut poți să pui respectiva bluză, fustă, rochie sau pantaloni la spălat. Dacă nu, încercă unul dintre pașii următori.

Bicarbonat de sodiu (praf de copt)

bicarbonat de sodiu (praf de copt)Tamponează cu o lavetă umedă pe care ai îmbibat-o în bicarbonat de sodiu (praf de copt). La câteva minute după ce ai aplicat bicarbonatul poți să cureți cu o lavetă umedă.

Oțet alb

Prepară o soluție formată din 1 parte oțet și 3 părți apă. Tamponează cu o lavetă îmbibată în această soluție. După un minut curăță cu o lavetă îmbibată în apă. Este important să folosești oțet alb, pentru că cel roșu sau galben ar putea păta și mai rău.

Apă minerală

Dacă ești la restaurant, singura ta opțiune este să cureți turnând câte puțină apă minerală (preferabil pe dosul hainei pătate). Repetă operațiunea de câteva ori, apoi usucă cât poți de bine cu un șervețel de restaurant. Când ajungi acasă pune haina respectivă la înmuiat sau direct la spălat.

Cu ce se curăță petele de cafea de pe covoare, mochetă sau canapea?

Detergent de rufe sau săpun lichid

detergent de rufePrepară o soluție formată dintr-o linguriță de săpun lichid sau detergent de rufe și o jumătate de litru de apă și aplică câțiva stropi pe pată. Apoi, usucă cu o cârpă uscată. Repetă operațiunea de câteva ori și dacă pata tot nu iese încercă și ideea de mai jos.

Oțet

Prepară o soluție formată din 1 parte oțet și 2 părți apă. Pune câteva picături din soluție și apoi usucă cu o cârpă uscată. Nu te alarma, mirosul de oțet dispare la câteva zile după ce se usucă covorul.

Cu ce se curăță petele de cafea de pe mobilă?

Săpun lichid

Petele de pe mobilier se curăță cu o soluție formată dintr-o linguriță de săpun lichid și o jumătate de litru de apă. Nu încerca să folosești oțet sau soluții pe bază de alcool pentru că ai putea să distrugi stratul lucios al mobilei.

Cu ce se curăță petele de cafea de pe lavabil?

Apă rece

Dacă ești sigură că peretele este zugrăvit cu vopsea lavabilă, folosește apă rece. Tamponează cu o cârpă umedă și apoi absoarbe umezeala cu o cârpa uscată. Repetă operațiunea de câteva ori, până când pata dispare complet.

Citește și despre curățarea petelor de ojă.

Așa este că ai reușit să elimini complet pata?

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Trucuri pentru un abdomen plat
  Trucuri pentru un abdomen plat Uneori, a acorda atentie siluetei tale nu este acelasi lucru cu a o remodela. Cu ajutorul
 • Rochii pentru o seara perfecta
  Rochii pentru o seara perfecta Indiferent de evenimentul pentru care cauti o rochie, Cristallini Boutique iti poate oferi rochii de seara,
 • Agnes Toma
  Agnes Toma

  Unul dintre cele mai importante evenimente din viata noastra este nunta.  Pentru noi femeile, alegerea rochiei de

 • Dulceturi
  Dulceturi

  Cele mai gustoase dulceturi sunt cele din fructe proaspete, pe care le gasiti din abundenta in

 • Tavanul fals
  Tavanul fals

  Daca va confruntati cu probleme de genul fisuri ale tavanului sau daca tavanul dumneavoastra este mai

 • Obezitatea
  Obezitatea

  Obezitatea este o boala de nutritie care se manifesta printr-o crestere exagerata a greutatii corporale. AceastaLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete