Pastrarea alimentelor in frigider

Pastrarea alimentelor in frigider

In randurile ce urmeaza voi vorbi despre cum sa indepartati mirosurile neplacute din frigider, cum se tine mancarea in frigider si ce nu aveti voie sa introduceti in el.

- Pentru inceput trebuie sa stiti ca mangalul - carbunii de lemn, au capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute, mai ales cele lasate de mancarurile gatite, introduse in frigider in recipiente ce nu se inchid ermetic.

- Se recomanda ca toate produsele alimentare cu arome puternice sa fie plasate in casetele de material plastic cu capace etans sau in alte recipiente perfect izolate. Astfel, riscati ca alimentele sa-si imprumute unul altuia mirosurile specifice. Laptele, smantana, untul in special, absorb toate izurile din mediul inconjurator.

- De asemenea, nu introduceti in frigider, niciodata, mancaruri sau lichide fierbinti. Aburii ce se degaja se vor condensa pe peretii reci ai frigiderului, provocand neplacerile cunoscute; consecinta majora negativa va fi cresterea sensibila a temperaturii interioare si compromiterea alimentelor depozitate care, in conditiile improprii create, se pot altera foarte usor.

- Feriti-va sa depozitati in frigider fructe, legume sau zarzavaturi necuratate si nespalate. Astefel, riscati sa introduceti o data cu ele microbi patogeni, oua de paraziti, gandaci sau viermi. In general, atat fructele cat si zarzavaturile trebuie pastrate numai in casetele de material plastic.

- Alimentele crude, pregatite sau conservate, nu pot fi tinute in frigider decat un timp limitat, timp ce difera de natura produsului :

* Astfel, carnea cruda de porc sau de vaca, care trebuie asezata pe raftul cu temperatura cea mai scazuta, nu va trebui pastrata mai mult de 4-5 zile; pestele crud isi pastreaza prospetimea doar 2 zile, dupa acest timp trebuie neaparat gatit, iar in ce priveste carnea tocata, termenul maxim de pastrare nu trebuie sa depaseasca 24 de ore.

* Conservele de carne si peste trebuie consumate, mai ales vara, in ziua cand se deschid ambalajele metalice. Daca insa mai ramane neconsumata o parte din alimentele respective, acestea vor trebui transferate in ambalaje de sticla acoperite; in aceste conditii mai pot fi pastrate fara riscuri, carnea - 48 ore, pestele 12-24 ore.

* Preparatele ce incorporeaza albus sau galbenus de ou nu vor fi tinute prea mult in frigider, chiar daca le plasam in spatiul cu temperatura cea mai scazuta.

* Maioneza, ca si mancarurile sau salatele pregatite cu maioneza, pot fi pastrate cel mult 24 ore, iar prajiturile cu crema de ou doar 12 ore. Inghetatele pe baza de ou au ca termen maxim 48 de ore.

- Nu puneti foarte multe in frigider, deoarece supraaglomerarea diminueaza capacitatea de racire a aparatului si impiedica gasirea in timpi a alimentelor necesare, astfel tinerea usii deschise prea mult, favorizeaza cresterea temperaturii interioare cu mult peste limita utila, adica +4 grade Celsius.

Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

 • Tipsuri pentru un machiaj perfect
  Tipsuri pentru un machiaj perfect Micile tips-uri fac ca un machiaj sa arate perfect. Asa ca pentru a straluci si a
 • Noul exfoliant De-Aging Saltmousse
  Noul exfoliant De-Aging Saltmousse Spre deosebire de alte exfoliante spa, De-Aging Saltmousse a fost creat avand ca obiectiv o mentinere
 • De ce ai celulita?
  De ce ai celulita? Conform ultimelor statistici, flagelul celulitei afecteaza aproximativ 80% din populatia feminina peste 18 ani. In anotimpul
 • Pojar
  Pojar

  Pojar sau rujeola este o boala contagioasa, fiind transmisa numai de catre pacientul infectat. De regula

 • Avort
  Avort

  Despre avort se poate spune ca reprezinta intreruperea sarcinii inainte de perioada de viabilitate a fatului.

 • LDL-colesterol si HDL-colesterol
  LDL-colesterol si HDL-colesterol

  LDL-colesterol si HDL-colesterol sunt denumirile tipurilor de colesterol, denumiri date dupa lipoproteina de care este legat,  lipoproteinaLinkuri utile

 • TopFeminin este un proiect Zeplia.
 • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
 • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forumTrimite o felicitare


coafuri

diete