Masa traditionala de Paste

Masa traditionala de Paste

Marea sarbatoare a Invierii Domnului se apropie. In aceste zile cu totii suntem in febra cumparaturilor si a pregatirilor pentru masa de Paste. Fie ca veti sarbatori in familie fie ca veti pleca intr-una din pensiunile de la munte traditia spune ca pe masa trebuie sa avem oua rosii, cozonac si preparate din carne de miel.

Pentru aceasta mare sarbatoare masa trebuie aranjata cu mai multa grija. Asfel ar fi bine sa va comparati sau sa confectionati un aranjament special pentru sarbatoare. In ceea ce privesc preparatele cele facute in casa sunt cele mai savuroase, dar daca nu aveti timp pentru a pregati toate bunatatile le puteti cumpara.

Vopsitul oualelor este, dupa parerea mea, partea cea mai frumoasa a sarbatorilor. Le puteti vopsi fie natural cu infuzie de ceapa rosie sau alba, fie cu vopsea la pliculet. Important este sa obtineti culori intense si placute. Chiar daca traditia spune ca ouale trebuie sa fie rosii, eu va propun pe langa cele rosii sa faceti si galbene, verzi, sau albastre. Arata foarte bine un cosulet plin cu oua vopsite intr-o paleta larga de culori. Cine se pricepe poate incondeia ouale. In unele zone ale tarii se practica acest obicei de forte multi ani, iar mestesugul impodobirii oulelor de Paste este transmis din generatie in generatie.

Pe langa ouale vopsite cozonacul nu lipseste de pe masa fiecarui crestin. Fie ca este cu nuca, cu stafide, cu alune sau cu rahat aroma cozonacului va va face sa simtiti ca este cu adevarat sarbatoare. Carnea de miel este apreciata de foarte multi romani care nu concep masa de Paste fara stufatul de miel, ciorba de miel si friptura de miel. Tot acum gospodinele pregatesc drobul de miel care se va alatura si el la lista preparatelor traditionale. Celor care nu le place carnea de miel o pot inlocui cu cea de pasare, de vita sau de porc. Drobul se poate prepara la fel de bine si din ficat de porc. Important este sa va simtiti bine si sa mancati ceea ce va place.

Nu trebuie sa lipseasca de pe masa nici pasca. Face parte din traditie si pe deasupra este si foarte gustoasa. Ar mai fi de spus ca un vin rosu merge foarte bine cu friptura de miel, asa ca procurati-va din timp un vin bun.

Daca toate preparatele sunt gata, nu mai ramane decat sa ne bucuram de magia sarbatorilor, sa mergem la biserica pentru a lua lumina si sa ne rugam pentru sanatate si bucurii.

Sarbatori fericite tuturor!





Fii prima care comentează


Alte articole TopFeminin

  • Genosociograma
    Genosociograma

    Genosociograma reprezinta construirea propriul arbore genealogic, incepand cu relatiile de rudenie, de gradul I, II, III

  • Winsor Pilates
    Winsor Pilates

    Winsor Pilates este un program de fitness pentru slabit care se bucura de un mare succes

  • Tarte cu fructe
    Tarte cu fructe Aluatul: 300 g faina, 200g unt, 2 oua, 125 g zahar, sare. Crema: 500 ml lapte,
  • Gene de papusa
    Gene de papusa

    Stilul "gene de papusa" este inspirat din machiajul anilor `60, care face furori si anul acesta. Acest look

  • Sfaturi pentru un machiaj impecabil
    Sfaturi pentru un machiaj impecabil

    In randurile care urmeaza va voi da cateva sfaturi pentru un machiaj impecabil care va vor

  • Rochii de seara
    Rochii de seara

    Cele mai cautate rochii de seara sunt cele care imbina materialele pretioase, precum matasea si voalul,



Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete