Trucuri despre prepararea carnii

Trucuri despre prepararea carnii Daca v-ati gandit ca de Paste sa preparati carne, de miel sau de pui sau vita, trebuie intai sa cunoasteti cateva trucuri despre prepararea carnii pentru a va fi mult mai usor sa o preparati si sa va iasa foarte gustoasa.

Daca nu gatiti carnea congelata imediat ce ati cumparat-o, lasati-o sa stea la frigider, pe raftul cel mai racoros, dar nu mult timp dupa ce se dezgheata. Procesul de alterare devine din acel moment mult mai rapid decat la carnea necongelata vreodata.

In general carnea se pune la foc nu inainte a fi lasata sa se decongeleze, tinandu-se cont de ce preparate se va face din ea :

- Pentru supe si ciorbe, se aseaza in apa clocotita, se acopera si se lasa sa fiarba. Dupa ce se ia spuma si se adauga zarzavaturile, carnea poate fi scoasa si taiata. Apoi se pune din nou la fiert.

- Pentru friptura la tava, carnea decongelata, unsa cu ulei sau unt, se introduce in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile se micsoreaza focul. Prin rumenirea rapida, proteinele se coaguleaza la suprafata carnii, impiedicand sucurile sa se scurga in tava.

- Pentru friptura la gratar, carnea decongelata se aseaza din aceleasi considerente pe gratarul incins.

- Carnea tocata se scoate din pachet deoarece incepe sa se decongeleze. Se pregateste dupa ce s-a decongelat complet.

- In acelasi mod se procedeaza si cu carnea pe care vreti sa o pregatiti pentru diferite mancaruri. O lasati sa se decongeleze in apa rece la temperatura camerei pentru a putea fi taiata. Bucatelele se pot pune la prajit sau pe gratar.

Daca carnea este tare, o puteti fragezi, adaugand in apa in care fierbe un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

Si daca doriti sa obtineti o tocatura fina, ca pasta, amestecati in carne miez de paine inmuiata in lapte, plus lapte astfel: 1kg carne, 250 g de paine inmuiata in lapte si 1/2 de pahar de lapte.




Comentarii

  • 1 0
    w
    in ciorbe si supe carnea se pune in apa rece

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

  • Machiaj pentru plaja
    Machiaj pentru plaja

    Folositi un machiaj pentru plaja cat mai natural, pentru ca bronzul sa fie pus in evidenta.

  • Miel la cuptor
    Miel la cuptor

    Pe orice masa traditionala de Paste trebuie sa fie oua vopsite, pasca, drob si miel la

  • Bun pentru amandoi! Sfaturi pentru gravide
    Bun pentru amandoi! Sfaturi pentru gravide

    Alimentatia corecta va va ajuta sa aveti o sarcina care va decurge in conditii bune si

  • Zacusca
    Zacusca Ingrediente pentru zacusca de vinete: 10-12 vinete, 5 kg roşii, 2 kg ceapă, 30 de gogoşari
  • Accesorii metalice
    Accesorii metalice Anul acesta se poarta foarte mult o serie de accesorii metalice, mai ales cele sclipitoare. Sunt
  • Alege pantofii in functie de tinuta!
    Alege pantofii in functie de tinuta! Este foarte important să cunoastem care sunt pantofii adecvati pentru fiecare ținută, in funcție de imaginea


Linkuri utile

  • TopFeminin este un proiect Zeplia.
  • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
  • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


Discuții pe forum



Trimite o felicitare


coafuri

diete