Trucuri despre prepararea carnii

Trucuri despre prepararea carnii Daca v-ati gandit ca de Paste sa preparati carne, de miel sau de pui sau vita, trebuie intai sa cunoasteti cateva trucuri despre prepararea carnii pentru a va fi mult mai usor sa o preparati si sa va iasa foarte gustoasa.

Daca nu gatiti carnea congelata imediat ce ati cumparat-o, lasati-o sa stea la frigider, pe raftul cel mai racoros, dar nu mult timp dupa ce se dezgheata. Procesul de alterare devine din acel moment mult mai rapid decat la carnea necongelata vreodata.

In general carnea se pune la foc nu inainte a fi lasata sa se decongeleze, tinandu-se cont de ce preparate se va face din ea :

- Pentru supe si ciorbe, se aseaza in apa clocotita, se acopera si se lasa sa fiarba. Dupa ce se ia spuma si se adauga zarzavaturile, carnea poate fi scoasa si taiata. Apoi se pune din nou la fiert.

- Pentru friptura la tava, carnea decongelata, unsa cu ulei sau unt, se introduce in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile se micsoreaza focul. Prin rumenirea rapida, proteinele se coaguleaza la suprafata carnii, impiedicand sucurile sa se scurga in tava.

- Pentru friptura la gratar, carnea decongelata se aseaza din aceleasi considerente pe gratarul incins.

- Carnea tocata se scoate din pachet deoarece incepe sa se decongeleze. Se pregateste dupa ce s-a decongelat complet.

- In acelasi mod se procedeaza si cu carnea pe care vreti sa o pregatiti pentru diferite mancaruri. O lasati sa se decongeleze in apa rece la temperatura camerei pentru a putea fi taiata. Bucatelele se pot pune la prajit sau pe gratar.

Daca carnea este tare, o puteti fragezi, adaugand in apa in care fierbe un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

Si daca doriti sa obtineti o tocatura fina, ca pasta, amestecati in carne miez de paine inmuiata in lapte, plus lapte astfel: 1kg carne, 250 g de paine inmuiata in lapte si 1/2 de pahar de lapte.




Comentarii

  • 1 0
    w
    in ciorbe si supe carnea se pune in apa rece

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin

  • ColonHelp te ajuta sa slabesti!
    ColonHelp te ajuta sa slabesti! Treptat vremea se incalzeste si fiecare dintre noi incepe sa se preocupe tot mai mult de
  • Ceasul, un accesoriu la moda
    Ceasul, un accesoriu la moda

    Ceasul are un loc bine stabilit printre accesoriile femeilor. Fie ca sunt simple sau cu diferite

  • Ingrijirea parului cu miere de albine
    Ingrijirea parului cu miere de albine Ingrijirea parului cu miere de albine este o metoda naturista foarte eficienta in ameliorarea si vindecarea
  • Jennifer Aniston
    Jennifer Aniston

    Jennifer Aniston este castigatoarea unor premii importante pentru cariera oricarei actrite; are la activ un premiu

  • Drob
    Drob Ingrediente:
    Ficat, plamani, inima (de la un miel), o ceapa uscata, 2-3 legaturi de ceapa
  • Sfaturi pentru vopsirea parului
    Sfaturi pentru vopsirea parului

    Pentru a avea o nuanta care sa va puna in valoare trasaturile fetei, atunci cand va