Tarte cu fructe

Tarte cu fructe Aluatul: 300 g faina, 200g unt, 2 oua, 125 g zahar, sare.
Crema: 500 ml lapte, 3 oua, 2 linguri faina, 150 g zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
Fructe: portocale, ananas, struguri, capsuni, caise, visine si sirop de fructe.

Se aseaza faina pe o planseta, se face o scobitura in mijloc si se adauga untul taiat in bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine, pana se incorporeaza ingredientele, obtinand o coca neteda. Se pune aluatul intr-un castron si se lasa la rece 1-2 ore. Separat intr-o oala cu pereti dublii, se pun : zaharul impreuna cu ouale intregi se amesteca bine, se pune faina si laptele, amestecandu-se in continuare, ca sa nu se faca niciun fel de cocoloase. Se adauga zaharul vanilat/esenta de vanilie si se lasa la fiert pana se ingroasa crema.

Se iau formele de tarte, se ung cu unt, si se pune aluatul tapetand bine forma. Coca se inteapa de doua-trei ori cu furculita ca sa nu creasca in timpul coptului. Se aseaza formele pe o tava care se baga in cuptorul incalzit unde se lasa cca. 20-30 de minute, la foc potrivit. Cand tartele s-au copt, se lasa sa se raceasca, dupa care se scot, se umplu cu un strat de crema de vanilie si seadauga fructele. Peste fructe se pune un sirop.




Comentarii

  • 1 1
    Anonim
    eu folosesc untura iar aluatul este mai bun...
  • 5 1
    laura
    Nu mi-a iesit aluatul .A iesit foarte ,foarte tare.In schimb, crema este super.
  • 5 0
    Mariana Butnaru
    In loc de sirop as opta pentru un strat de gelatina dulce incolora si dupa intarira o glazura de frisca naturala.

Adaugă un comentariu


Alte articole TopFeminin