Tagliatelle cu somon afumat si sos pesto

Reteta tagliatelle cu somon afumat si sos pesto este simplu de facut si e foarte gustoasa. Daca sunteti mari consumatori de paste trebuie sa incercati aceasta reteta.Pastele ies la fel de bune daca inlocuiti somonul cu crevetii proaspeti. Pentru patru portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 g tagliatelle
- 250 g somon afumat/500 g creveti proaspeti
- 400 g broccoli (proaspat sau congelat)
- 200 g masline kalamata
- 2-3 graunti de usturoi
- 50 ml vin alb
- ulei de masline
- sare, piper
- sos pesto
- parmezan
Tagliatellele se pun la fiert urmarind instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg, se spala cu apa rece si se amesteca cu putin ulei de masline. Broccoli se inabusa timp de 2-3 minute, dupa care se taie in bucati mici. Somonul maruntit impreuna cu broccoli, maslinele si usturoiul pisat se adauga intr-un vas in care au fost puse la incins 2-3 linguri de ulei de masline. Ingredientele amesteca incontinuu timp de 3-4 minute dupa care se adauga vinul alb, sare si piper dupa gust si se lasa la fiert cateva minute. Se adauga sosul pesto dupa preferinta (pentru mai multa aroma se utilizeaza cam 100 de grame) se omogenizeaza bine intrega compozitie si se adauga pastele. La final se presara parmezan.
In cazul in care alegeti varianta cu creveti proaspeti, trebuie sa stiti ca acestia trebuie mai intai fierti timp de 8 minute in apa cu sare, dupa care se decorticheaza. Se utilizeza apoi in reteta ca si somonul.
Pofta buna!