Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie

Pentru cele care nu sunt foarte pricepute in bucatarie dar si pentru cele care sunt dornice sa invete cat mai multe, va voi da cateva sfaturi practice. Trebuie sa stim sa facem diferenta intre un produs de calitate si unul care este expirat, sa-i mentinem cat mai mult prospetimea si de asemenea sa preparam produsele simplu si fara a da gres.

Cu toate stim cat de important este oul in alimentatia noastra. De aceea trebuie sa invatam cum sa verificam prospetimea acestora. Cel mai la indemana este sa examinam aspectul exterior al acestuia. Un ou proaspat are coaja transparenta spre deosebire de cel vechi a carui coaja este mata. Un alt aspect care ne ajuta sa verificam cat de proaspete sunt ouale se refera la compactitatea lor. Atunci cand este clatinat un ou vechi produce senzatia de deplasare de lichid in interior. Cand va apucati de gatit este indicat sa spargeti ouale intr-un vas separat pentru a constata daca ele sunt proaspete sau nu. Cand este spart un ou proaspat, galbenusul ramane compact, iar albusul se tine de galbenus, in timp ce la un ou vechi galbenusul se imprastie, iar albusul se desparte de galbenus.

Pentru a putea a conserva cat mai bine ouale este bine sa le pastrati la frigider. Daca insa aveti foarte multe si vreti ca ele sa-si mentina prospetimea un timp cat mai indelungat, trbuie sa le ungeti cu ulei pe toata suprafata si sa le infasurati cu hartie. Astfel porii vor fi inchisi iar pierderea de apa din albus si galbenus va fi foarte mica.

Atunci cand vrem sa preparam oua fierte, pentru a nu avea surpriza neplacuta sa se sparga in timpul fierberii este recomandat sa se adauge in prealabil o cantitate mica de otet sau sare. (sarea si otetul favorizeaza coagularea albusului)

Pentru a prepara oua moi, cleioase, sau tari se poate proceda in mai multe moduri.

Se da apa in clocot, se pun ouale, se acopera vasul si se opreste focul. Se lasa ouale in apa fiarta mai mult sau mai putin dupa cum vrem sa iasa, mai moi sau mai tari:

  • 6-8 minute pentru oua moi
  • 10 minute pentru oua cleiose
  • 15 minute pentru oua tari


  • Se aduce apa la punctul de fierbere se pun ouale si se lasa se sa fiarba:

  • 4 minute pentru oua moi
  • 6 minute pentru oua cleiose
  • 10 minute pentru oua tari


  • Pentru desprinderea cu usurinta a cojii in special pentru ouale preparate tari, se recomnada ca cestea sa fie tinute cateva minute sub jet de apa rece.





    Fii prima care comentează


    Alte articole TopFeminin

    • Sandale 2010
      Sandale 2010 Cele mai cautate sandale 2010 sunt cele  pe glezna cu talpa joasa din materiale foarte moi:
    • Ingrijirea parului cu miere de albine
      Ingrijirea parului cu miere de albine Ingrijirea parului cu miere de albine este o metoda naturista foarte eficienta in ameliorarea si vindecarea
    • Praga
      Praga

      Daca vreti sa vedeti un oras imperial, cu numeroase castele si monumente care dau nastere unui

    • Hidratare intensa pentru corp
      Hidratare intensa pentru corp

      Hidratarea intensa este foarte importanta pentru corp si de aceea, mai ales iarna, trebuie sa acorzi o atentie

    • Osteoporoza, boala oaselor demineralizate
      Osteoporoza, boala oaselor demineralizate Osteoporoza este a doua boala ca incidenta in lume, imediat dupa bolile cardiovasculare. Osteoporoza, boala
    • Relaxeaza-te cu arome mediteraneene
      Relaxeaza-te cu arome mediteraneene

      Plantele si fructele din zona Marii Mediteraneene sunt un adevarat rasfat pentru intreg organismul prin bogatia in