Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie

Pentru cele care nu sunt foarte pricepute in bucatarie dar si pentru cele care sunt dornice sa invete cat mai multe, va voi da cateva sfaturi practice. Trebuie sa stim sa facem diferenta intre un produs de calitate si unul care este expirat, sa-i mentinem cat mai mult prospetimea si de asemenea sa preparam produsele simplu si fara a da gres.

Cu toate stim cat de important este oul in alimentatia noastra. De aceea trebuie sa invatam cum sa verificam prospetimea acestora. Cel mai la indemana este sa examinam aspectul exterior al acestuia. Un ou proaspat are coaja transparenta spre deosebire de cel vechi a carui coaja este mata. Un alt aspect care ne ajuta sa verificam cat de proaspete sunt ouale se refera la compactitatea lor. Atunci cand este clatinat un ou vechi produce senzatia de deplasare de lichid in interior. Cand va apucati de gatit este indicat sa spargeti ouale intr-un vas separat pentru a constata daca ele sunt proaspete sau nu. Cand este spart un ou proaspat, galbenusul ramane compact, iar albusul se tine de galbenus, in timp ce la un ou vechi galbenusul se imprastie, iar albusul se desparte de galbenus.

Pentru a putea a conserva cat mai bine ouale este bine sa le pastrati la frigider. Daca insa aveti foarte multe si vreti ca ele sa-si mentina prospetimea un timp cat mai indelungat, trbuie sa le ungeti cu ulei pe toata suprafata si sa le infasurati cu hartie. Astfel porii vor fi inchisi iar pierderea de apa din albus si galbenus va fi foarte mica.

Atunci cand vrem sa preparam oua fierte, pentru a nu avea surpriza neplacuta sa se sparga in timpul fierberii este recomandat sa se adauge in prealabil o cantitate mica de otet sau sare. (sarea si otetul favorizeaza coagularea albusului)

Pentru a prepara oua moi, cleioase, sau tari se poate proceda in mai multe moduri.

Se da apa in clocot, se pun ouale, se acopera vasul si se opreste focul. Se lasa ouale in apa fiarta mai mult sau mai putin dupa cum vrem sa iasa, mai moi sau mai tari:

  • 6-8 minute pentru oua moi
  • 10 minute pentru oua cleiose
  • 15 minute pentru oua tari


  • Se aduce apa la punctul de fierbere se pun ouale si se lasa se sa fiarba:

  • 4 minute pentru oua moi
  • 6 minute pentru oua cleiose
  • 10 minute pentru oua tari


  • Pentru desprinderea cu usurinta a cojii in special pentru ouale preparate tari, se recomnada ca cestea sa fie tinute cateva minute sub jet de apa rece.





    Fii prima care comentează


    Alte articole TopFeminin

    • Uleiul de palmier, un produs controversat
      Uleiul de palmier, un produs controversat Dupa ce am vazut de curand un documentar despre productia si consumul de ulei de palmier,
    • Tampoane sau absorbante?
      Tampoane sau absorbante?

      "Tampoane sau absorbante?" este intrebarea cu care se confrunta femeile in ziua de astazi privind igiena

    • Trigliceridele
      Trigliceridele

      Trigliceridele reprezinta depozitul de resurse energetice al organismului uman. Acestea se gasesc sub forma de grasimi,

    • Slabire forte dupa sarbatori
      Slabire forte dupa sarbatori Am sarbatorit din plin si a fost bine meritat insa nu credeti ca este momentul sa
    • Craciunul in traditia romaneasca
      Craciunul in traditia romaneasca Peste tot unde exista suflare romanesca cu simtamant crestin, Crăciunul este una din cele mai importante
    • Blood Diamond
      Blood Diamond

      Drama Diamantul sangeriu (Blood Diamond), regizata de Edward Zwick (Ultimul Samurai),  se petrece in Sierra Leone



    Linkuri utile

    • TopFeminin este un proiect Zeplia.
    • HandleDroid, primiți alerte când un nume de utilizator dorit devine disponibil pe Twitter, Facebook sau Instagram.
    • Norel's Happy Hands, produse de mercerie, fire pentru tricotat și croșetat, jucării și decorațiuni handmade.


    Discuții pe forum



    Trimite o felicitare


    coafuri

    diete